Belje Frankovka Goldberg 2012

Poseban karakter ovog vina dolazi od izabranih prosušenih bobica odnjegovanih u bačvama od slavonskog hrasta. Vino je puno i toplo s primjetnom, ali nenametljivom taninskom strukturom fino zaokruženo s izraženom voćnošću. Duboke je rubinskicrvene boje, intenzivne voćne aromatike tamne višnje i šljive, koncentrirano u okusu uz jasna obilježja odgođene berbe. Vino je odlikovano brončanim odličjem na prestižnom natjecanju Decanter (DWWA) 2017. u Londonu.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

SKU
000878
Boca
0,75 l
249,99 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Imate dodatnih pitanja? Kontaktirajte nas!

Više informacija
Vinar Belje
Sorta Frankovka
Berba 2012
Boca 0,75 l
Boja crveno
Kvaliteta vrhunsko
Slador suho
Alkohol 15,0%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Podunavlje
Vinogorje Baranja
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. Više od 100 medalja na DWWA 2017. Više od 100 medalja na DWWA 2017. Hrvatski vinari osvojili su na prestižnom natjecanju Decanter World Wine Awards u 2017. do sad najveći broj medalja i preporuka - čak 122 između više od 17.000 uzoraka koje je ocijenjivalo više od 200 vinskih eksperata. Štoviše, 2 od osvojena 3 platinasta odličja osvojile su - graševine!

Poseban karakter ovog vina dolazi od izabranih prosušenih bobica odnjegovanih u bačvama od slavonskog hrasta. Vino je puno i toplo s primjetnom, ali nenametljivom taninskom strukturom fino zaokruženo s izraženom voćnošću. Duboke je rubinskicrvene boje, intenzivne voćne aromatike tamne višnje i šljive, koncentrirano u okusu uz jasna obilježja odgođene berbe. Vino je odlikovano brončanim odličjem na prestižnom natjecanju Decanter (DWWA) 2017. u Londonu.

Sljubiti uz jela od crvenog mesa i divljači.

Nova vinarija Vina Belje jedna je od najmodernijih u čitavoj Europi. Kapaciteta je 8 milijuna litara vina, a prostire se na više od 10 000 m2. Kako bi grožđe što kraće imalo doticaj sa zrakom i kako bi postiglo najvišu razinu kvalitete nakon što berači ručno odaberu svaki grozd što je prije moguće vozi se u novu vinariju. U vinariji stručni enolozi nastavljaju uspješnu priču vrijednih vinogradara, te stvaraju završni proizvod – vino. Nakon muljače i preše jedan dio vina putuje u neku od drvenih bačvi smještenih u podrumu Vina Belje.

Podrum osim što je najstariji u regiji ima još mnogo odlika. S preko 1200 m2 je najveći u Hrvatskoj, a građen je na poseban način tako da ima dvije etaže. Gornja etaža zove se „gator“, te je tipična za Baranju, jer podrum nije ukopan pod zemlju, već je ukopan u Banovo brdo koje potpuno jednako imitira klasični vinski podrum, kakva je donja etaža podruma. Na gornjoj etaži nalazi se ukupno 71 velika bačva od Slavonskoga hrasta iz šume Spačva i najveće blago svakog vinskog podruma – vinska arhiva u kojoj odmara preko 20 000 boca, a među njima najstarije iz 1949. Godine.