Gerstmajer Pinot sivi 2016

Gertsmajerova vina su stilski prepoznatljiva i orginalna, u pravilu bogata, visoka u neprovrelom sladoru i alkoholu. Vino je zelenkasto-žute boje, u nosu otkriva tek naznaku medenih nota i zrelog voća, izbalansiranog tijela uz dovoljno svježine koja na prvo kušanje ne odaje naznake kategorije sladora ni udjela alkohola koje u sebi nudi. Snažno, ali vrlo pitko.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

SKU
000253
Boca
0,75 l
85,00 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Imate dodatnih pitanja? Kontaktirajte nas!

Više informacija
Vinar Gerstmajer
Sorta Pinot sivi
Berba 2016
Boca 0,75 l
Boja bijelo
Kvaliteta vrhunsko
Slador poluslatko
Alkohol 15,3%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Podunavlje
Vinogorje Baranja
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun

Gertsmajerova vina su stilski prepoznatljiva i orginalna, u pravilu bogata, visoka u neprovrelom sladoru i alkoholu. Vino je zelenkastožute boje, u nosu otkriva tek naznaku medenih nota i zrelog voća, izbalansiranog tijela uz dovoljno svježine koja na prvo kušanje ne odaje naznake kategorije sladora ni udjela alkohola koje u sebi nudi. Snažno, ali vrlo pitko.

Sljubiti uz tipična baranjska začinjena jela, pikantni kulen, riblji ili mesni perkelt; zrele aromatične sireve i orašaste plodove.

Vinarija Gerstmajer generacijama utjelovljuje tradiciju proizvodnje grožđa i vina. Vinogradi Gerstmajer se nalaze na vrlo pogodnom položaju za razvoj vinogradarstva i vinarstva. Na tom području se i prije Rimljana uzgajala vinova loza tako da su vinogradi na položajima gdje postoji stoljetna tradicija. Vinogradi se prostiru na 15 hektara obradive površine. Proizvodnja vina se kreće u rasponu od suhih pa do predikatnih vina. Osim što graševina, rajnski rizling, traminac i chardonnay imaju etiketu vrhunskih vina, specifična su i po tome što su kasne berbe i gotovo u pravilu s visokim udjelom sladora kao i alkohola.

Dodatni preporučeni proizvodi