Josić Cuvée 2016

Vino je nastalo ponešto atipičnim sljubljivanjem triju sorti vina: cabernet franc, cabernet sauvignon i pinot crni. Izražene je rubinskicrvene boje, s aromatskim asocijacijama na crno voće poput kupine, višnje i borovnice, meko je i zaobljeno, sočnog punog okusa.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

SKU
000358
Boca
0,75 l
77,50 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Imate dodatnih pitanja? Kontaktirajte nas!

Više informacija
Vinar Josić
Sorta Kupaža
Berba 2016
Boca 0,75 l
Boja crveno
Kvaliteta (bez oznake)
Slador suho
Alkohol 13,0%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Podunavlje
Vinogorje Baranja
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun

Vino je nastalo ponešto atipičnim sljubljivanjem triju sorti vina: cabernet franc, cabernet sauvignon i pinot crni. Izražene je rubinskicrvene boje, s aromatskim asocijacijama na crno voće poput kupine, višnje i borovnice, meko je i zaobljeno, sočnog punog okusa.

Sljubiti uz jela od divljači, tamnog mesa kao što je ramstek ili biftek, pačja prsa sa žara te jake sireve.

Osječka obitelj Josić 1999. godine odlučuje kupiti stari vinski podrum iz 1935. godine. Obnavljaju ga, opremaju suvremenom tehnologijom i restauriraju, poštujući pritom originalan tradicionalni izgled. Istovremeno s podrumom, obitelj kupuje i oko 1,6 hektara starih nasada vinove loze. Kvalitetna vina Josić nastaju od autentičnih baranjskih sorti koje sazrijevaju u drevnim vinogradima na Banovoj kosi. Restoran i vinarija smješteni su u ambijentu takozvanog sarduka, u idiličnom baranjskom selu Zmajevac. Sarduk je turski naziv za karakterističan usjek u brdu s vinskim podrumima tzv. gatorima, koji su ukopani u zemlju, a u kojima je temperatura u svako doba godne između, za vino idealnih, 12 i 15 stupnjeva celzijusa.

Dodatni preporučeni proizvodi