Josić Graševina Superior 2015

Vrhunsko vino, prelijepe zelenkastožute boje koja starenjem prelazi u svjetložutu sa zlatnim refleksijama. Specifične je izražene sortne arome posebice zelene jabuke i vrlo skladnog, punog, a na kraju i karakteristične gorkaste note na retrookusu.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

SKU
000503
Boca
0,75 l
67,50 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Imate dodatnih pitanja? Kontaktirajte nas!

Više informacija
Vinar Josić
Sorta Graševina
Berba 2015
Boca 0,75 l
Boja bijelo
Kvaliteta (bez oznake)
Slador suho
Alkohol 12,5%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Podunavlje
Vinogorje Baranja
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. Upoznavanje graševine - 1. dio Upoznavanje graševine - 1. dio Graševina je nedvojbeno najznačajnija vinska sorta Hrvatske, sa 24,7% ukupne površine sortimenta predstavlja vodeću hrvatsku sortu ispred malvazije istarske i plavca malog. Graševina je izrazito dominantna kontinentalna sorta koja zauzima više od 60% ukupnih površina vinove loze kontinentalne Hrvatske. Najvjerojatnije potječe iz Francuske, ali je u Hrvatskoj pronašla je svoju drugu domovinu, a vrlo izg

Vrhunsko vino, prelijepe zelenkastožute boje koja starenjem prelazi u svjetložutu sa zlatnim refleksijama. Specifične je izražene sortne arome posebice zelene jabuke i vrlo skladnog, punog, a na kraju i karakteristične gorkaste note na retrookusu.

Sljubiti s jelima od bijelog mesa ili plemenite riječne ribe, žabljim kracima, mesima s roštilja i ražnjićima od soma.

Osječka obitelj Josić 1999. godine odlučuje kupiti stari vinski podrum iz 1935. godine. Obnavljaju ga, opremaju suvremenom tehnologijom i restauriraju, poštujući pritom originalan tradicionalni izgled. Istovremeno s podrumom, obitelj kupuje i oko 1,6 hektara starih nasada vinove loze. Kvalitetna vina Josić nastaju od autentičnih baranjskih sorti koje sazrijevaju u drevnim vinogradima na Banovoj kosi. Restoran i vinarija smješteni su u ambijentu takozvanog sarduka, u idiličnom baranjskom selu Zmajevac. Sarduk je turski naziv za karakterističan usjek u brdu s vinskim podrumima tzv. gatorima, koji su ukopani u zemlju, a u kojima je temperatura u svako doba godne između, za vino idealnih, 12 i 15 stupnjeva celzijusa.