Josić Pinot bijeli 2017

Hrvatske monosortne etikete pinota bijelog su razmjerno rijetke pa utoliko i zanimljivije. Josićev bijeli pinot nosi prepoznate baranjske kvalitete u vidu snažnijeg tijela i alkoholnog udjela i kod sorti koje obično nisu takve. Ovo je zlatnožuto vino, voćne aromatike na zrelu jabuku i dunju, slasno i zaokruženo na nepcu u okvirima snažnijeg tijela i dugog trajanja. Iako možda atipičan primjerak, svakako preporučamo kušanje vinskim entuzijastima u istraživanju baranjskog terroira.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

Ograničena količina
SKU
000951
Boca
0,75 l
79,90 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Ostvarite 10% popusta na iznos prilikom kupnje 6 i više boca. Više...

Više informacija
Vinar Josić
Sorta Pinot bijeli
Berba 2017
Boca 0,75 l
Boja bijelo
Kvaliteta vrhunsko
Slador suho
Alkohol 14,0%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Podunavlje
Vinogorje Baranja
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun

Hrvatske monosortne etikete pinota bijelog su razmjerno rijetke pa utoliko i zanimljivije. Josićev bijeli pinot nosi prepoznate baranjske kvalitete u vidu snažnijeg tijela i alkoholnog udjela i kod sorti koje obično nisu takve. Ovo je zlatnožuto vino, voćne aromatike na zrelu jabuku i dunju, slasno i zaokruženo na nepcu u okvirima snažnijeg tijela i dugog trajanja. Iako možda atipičan primjerak, svakako preporučamo kušanje vinskim entuzijastima u istraživanju baranjskog terroira.

Sljubiti uz bijelu ribu ili bijela mesa peradi u umacima na bazi sirne komponente, uz zapečene tjestenine, sirnice i gibanice.

Osječka obitelj Josić 1999. godine odlučuje kupiti stari vinski podrum iz 1935. godine. Obnavljaju ga, opremaju suvremenom tehnologijom i restauriraju, poštujući pritom originalan tradicionalni izgled. Istovremeno s podrumom, obitelj kupuje i oko 1,6 hektara starih nasada vinove loze. Kvalitetna vina Josić nastaju od autentičnih baranjskih sorti koje sazrijevaju u drevnim vinogradima na Banovoj kosi. Restoran i vinarija smješteni su u ambijentu takozvanog sarduka, u idiličnom baranjskom selu Zmajevac. Sarduk je turski naziv za karakterističan usjek u brdu s vinskim podrumima tzv. gatorima, koji su ukopani u zemlju, a u kojima je temperatura u svako doba godne između, za vino idealnih, 12 i 15 stupnjeva celzijusa.