Kalazić Riesling Silver 2016

Osvježavajuće i lagano vino, fine voćne arome zelene jabuke i citrusa. Izražene kiseline pojačavaju osjećaj svježine i voćnosti na nepcu.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

SKU
000696
Boca
0,75 l
59,98 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Imate dodatnih pitanja? Kontaktirajte nas!

Više informacija
Vinar Kalazić
Sorta Riesling
Berba 2016
Boca 0,75 l
Boja bijelo
Kvaliteta vrhunsko
Slador polusuho
Alkohol 12,5%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Podunavlje
Vinogorje Baranja
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun

Osvježavajuće i lagano vino, fine voćne arome zelene jabuke i citrusa. Izražene kiseline pojačavaju osjećaj svježine i voćnosti na nepcu.

Sljubiti s laganim narescima, dimljenom ribom i morskim plodovima.
Vinogradi vinarije Kalazić nalaze se na Banovom brdu (Banskoj kosi), na samom sjeveroistoku Baranje, u neposrednoj blizini moćnog Dunava koji značajno utječe na mikroklimu stvarajući s pjeskovitim tlom idealne uvjete za proizvodnju zdravog i kvalitetnog grožđa kao osnovice za dobivanje vrhunskih vina. Zanimljivo je i da je naziv Baranja u izravnoj vezi s vinom. U prijevodu s mađarskog to znači: vinska majka. Ovo je jedinstven slučaj da je regija dobila naziv po vinu, a ne obrnuto. Vinarija Kalazić ima 102 tisuće trsova vinove loze sađenih 2004. i 2005. godine koji su sada u punom rodu. Proizvodnja je unazad nekoliko godina isključivo ekološka na svim površinama od ukupno 16,5 Ha. Odnos prema tlu, okolišu, trsu, grožđu i na poslijetku vinu je odgovoran i prijateljski što se na kraju može i doživjeti u natočenoj čaši. O kvaliteti vina govori preko 50 osvojenih zlatnih medalja u zemlji i inozemstvu.
Dodatni preporučeni proizvodi