Kolar Frankovka 2013

Vino je rubinskicrvene boje, u mirisu i okusu nosi oporost i svježinu višnje, bobičastog i šumskog voća. Jakog je tijela, naglašenih tanina i osjetnih začinskih nota te ugodnih kiselina. Ljubitelji baranjske frankovke kažu da ona upravo doživljava svoju renesansu.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

SKU
000730
Boca
0,75 l
69,90 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Imate dodatnih pitanja? Kontaktirajte nas!

Više informacija
Vinar Kolar
Sorta Frankovka
Berba 2013
Boca 0,75 l
Boja crveno
Kvaliteta vrhunsko
Slador suho
Alkohol 12,6%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Podunavlje
Vinogorje Baranja
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. 10 zlatnih medalja na Decanteru 2018. 10 zlatnih medalja na Decanteru 2018. Nastavno na zapažen uspjeh hrvatskih vinara 2017. godine, na natjecanju Decanter World Wine Awards u Londonu 2018. hrvatski predstavnici mogu se pohvaliti s ukupno čak 157 odličja. Ovaj uspjeh je bez svake sumnje potvrda upravljanja kvalitetom u hrvatskim vinima.
  2. Najbolje vino uz slavonski kulen Najbolje vino uz slavonski kulen Sljubljivanje vina i hrane je sve samo ne lagano. Postoje osnovna pravila, no kada krenemo u razne kombinacije pojavljuju se brojni problemi. Karakter jela, odnosno začini i umaci, ono su što bi nas trebalo usmjeriti u traženju točno određenog vina koje će se najbolje sljubiti s jelom u kojem želimo uživati.

Vino je rubinskicrvene boje, u mirisu i okusu nosi oporost i svježinu višnje, bobičastog i šumskog voća. Jakog je tijela, naglašenih tanina i osjetnih začinskih nota te ugodnih kiselina. Ljubitelji baranjske frankovke kažu da ona upravo doživljava svoju renesansu.

Sljubiti sa pečenjima od crvenog mesa i divljači, steakove i druga začinjena jela.

Poslovanje podruma Kolar zasniva se na vinogradarstvu i vinarstvu te je stavljen veliki naglasak na proizvodnju vina vrhunske kvalitete. Vinarstvo je u genima obitelji jer se više generacija bavilo djelatnošću vinarstva. Proizvedeno se vino čuva u specijalnim podrumima koje su iskopali davni preci u strmom zidu lesa na grebenima južne Baranje prije više stotina godina. U ovim vinskim podrumima zimi i ljeti jednaka je vrijednost sadržaja vlage i temperature (12-14 °C).