%

Kutjevo Graševina 2016

Graševina je vino žutozelene kristalnobistre boje. Miris je ugodan, cvjetni i voćni, uz skladan i pun okus. Izuzetna pitkost i svježina čini ga jednom od najpopularnijh graševina u Hrvatskoj. Vino je odlikovano srebrnim odličjem na prestižnom natjecanju Decanter (DWWA) 2017. u Londonu.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

SKU
000549
Boca
0,75 l
Posebna cijena 39,99 kn Redovna cijena 49,99 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Imate dodatnih pitanja? Kontaktirajte nas!

Više informacija
Vinar Kutjevo
Sorta Graševina
Berba 2016
Boca 0,75 l
Boja bijelo
Kvaliteta vrhunsko
Slador suho
Alkohol 13,0%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Slavonija
Vinogorje Kutjevo
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. Više od 100 medalja na DWWA 2017. Više od 100 medalja na DWWA 2017. Hrvatski vinari osvojili su na prestižnom natjecanju Decanter World Wine Awards u 2017. do sad najveći broj medalja i preporuka - čak 122 između više od 17.000 uzoraka koje je ocijenjivalo više od 200 vinskih eksperata. Štoviše, 2 od osvojena 3 platinasta odličja osvojile su - graševine!
  2. Upoznavanje graševine - 1. dio Upoznavanje graševine - 1. dio Graševina je nedvojbeno najznačajnija vinska sorta Hrvatske, sa 24,7% ukupne površine sortimenta predstavlja vodeću hrvatsku sortu ispred malvazije istarske i plavca malog. Graševina je izrazito dominantna kontinentalna sorta koja zauzima više od 60% ukupnih površina vinove loze kontinentalne Hrvatske. Najvjerojatnije potječe iz Francuske, ali je u Hrvatskoj pronašla je svoju drugu domovinu, a vrlo izg

Graševina je vino žutozelene kristalnobistre boje. Miris je ugodan, cvjetni i voćni, uz skladan i pun okus. Izuzetna pitkost i svježina čini ga jednom od najpopularnijh graševina u Hrvatskoj. Vino je odlikovano srebrnim odličjem na prestižnom natjecanju Decanter (DWWA) 2017. u Londonu.

Poslužiti uz lagana predjela, tjestenine, jela od bijelog mesa i bijele ribe, ohlađeno na 8-10°C.

Vinogradarska djelatnost u Kutjevu ima najdužu pisanu povijest i tradiciju od gotovo 800 godina. Mijenjali su se osvajači i vlasnici podruma, no vinska tradicija podruma i kutjevačkog kraja uspjela se sačuvati. 2003. g. nakon privatizacije vinarstvo u Kutjevu doživljava novi zamah, sade se novi hektari vinograda i ozbiljnije nastupa na međunarodnom tržištu. Visoko kvalitetni sortiment proizvodnje grožđa, omogućava i proizvodnju poznatih kutjevačkih vina visoke kvalitete, o čemu svjedoče brojne medalje i priznanja dobivena na sajmovima i izložbama u zemlji i svijetu.

Kutjevo i kutjevačka vina postala su jedan su od simbola hrvatske kontinentalne vinske kulture. Kutjevo se u prvom redu ističe svojom graševinom koju rade u nekoliko varijanti, od svježih i mineralnih, preko pjenušca od graševine pa do predikatnih vina. Uz dominatnu graševinu, zastupljeni su i pinot sivi, chardonnay, traminac, pinot crni i druge sorte.