Novo

Kutjevo Maximo Oro 2016

Maximo Oro je bijela kupaža od 70% graševine i 30% chardonnaya u kojoj se ističu sortne vrline obje sastavnice; graševina prvenstveno pruža svježinu, a chardonnay punoću tijela. Vino je zlatnožute boje, mirisnih asocijacija na bijelo voće, zrelu jabuku uz dodir cvjetnih nota. Ovo je zaokruženo i skladno vino, fine slasne aromatike za koju su zaslužni viši alkoholi. Sirovina za vino dolazi sa starih nasada položaja Vetovo. Vino je odlikovanao bročanom medaljom na prestižnom natjecanju Decanter (DWWA) 2018. u Londonu.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

SKU
000941
Boca
0,75 l
69,50 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Imate dodatnih pitanja? Kontaktirajte nas!

Više informacija
Vinar Kutjevo
Sorta Kupaža
Berba 2016
Boca 0,75 l
Boja bijelo
Kvaliteta vrhunsko
Slador suho
Alkohol 13,5%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Slavonija
Vinogorje Kutjevo
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. Nova vina Maximo linije iz Kutjeva Nova vina Maximo linije iz Kutjeva Vinarija Kutjevo predstavila je novu berbu i nekoliko noviteta u svojoj vinskoj ponudi. Uz nekoliko dobrih starih znanaca besprijekorne vinske kvalitete, donosimo 2 nove etikete iz linije Maximo.

Maximo Oro je bijela kupaža od 70% graševine i 30% chardonnaya u kojoj se ističu sortne vrline obje sastavnice; graševina prvenstveno pruža svježinu, a chardonnay punoću tijela. Vino je zlatnožute boje, mirisnih asocijacija na bijelo voće, zrelu jabuku uz dodir cvjetnih nota. Ovo je zaokruženo i skladno vino, fine slasne aromatike za koju su zaslužni viši alkoholi. Sirovina za vino dolazi sa starih nasada položaja Vetovo. Vino je odlikovanao bročanom medaljom na prestižnom natjecanju Decanter (DWWA) 2018. u Londonu.

Sljubiti uz bijelu morsku ribu ili laganija bijela mesa.

Vinogradarska djelatnost u Kutjevu ima najdužu pisanu povijest i tradiciju od gotovo 800 godina. Mijenjali su se osvajači i vlasnici podruma, no vinska tradicija podruma i kutjevačkog kraja uspjela se sačuvati. 2003. g. nakon privatizacije vinarstvo u Kutjevu doživljava novi zamah, sade se novi hektari vinograda i ozbiljnije nastupa na međunarodnom tržištu. Visoko kvalitetni sortiment proizvodnje grožđa, omogućava i proizvodnju poznatih kutjevačkih vina visoke kvalitete, o čemu svjedoče brojne medalje i priznanja dobivena na sajmovima i izložbama u zemlji i svijetu.

Kutjevo i kutjevačka vina postala su jedan su od simbola hrvatske kontinentalne vinske kulture. Kutjevo se u prvom redu ističe svojom graševinom koju rade u nekoliko varijanti, od svježih i mineralnih, preko pjenušca od graševine pa do predikatnih vina. Uz dominatnu graševinu, zastupljeni su i pinot sivi, chardonnay, traminac, pinot crni i druge sorte.