Perak Graševina 2015

Fina graševina kutjevačkog vinogorja, sa zelenom jabukom i vinogradarskom breskvom na nosu uz nijansu travnatih nota, blage tipične gorčine i lagane mineralnosti. Ugodnog, balansiranog tijela, osvježavajuće.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

SKU
000766
Boca
0,75 l
45,00 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Imate dodatnih pitanja? Kontaktirajte nas!

Više informacija
Vinar Perak
Sorta Graševina
Berba 2015
Boca 0,75 l
Boja bijelo
Kvaliteta vrhunsko
Slador suho
Alkohol 13,0%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Slavonija
Vinogorje Kutjevo
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun

Fina graševina kutjevačkog vinogorja, sa zelenom jabukom i vinogradarskom breskvom na nosu uz nijansu travnatih nota, blage tipične gorčine i lagane mineralnosti. Ugodnog, balansiranog tijela, osvježavajuće.

Osvježavajuću graševinu valja sljubiti s laganijim jelima od bijelog mesa ili slatkovodne ribe, a dobro će upotpuniti domaće hladne plate s narescima.

Vinogradi vinarije Perak su smješteni u kutjevačkom vinogorju na južnim padinama Krndije, između Kutjeva i Vetova,u samom srcu Slavonije. Vinogradi se protežu duž ponajboljeg vinogradarskog položaja kutjevačkog vinogorja- Mitrovca, Lukača i Vetova, od 220 do 300m nadmorske visine. Svi su vinogradi u krugu od tri do maksimalno sedam kilometara. Vinarija Perak trenutno ima jedanaest hektara vinograda u vlasništvu, čiji najstariji zasadi datiraju iz 1968.godine, do 2014. kada je bila zadnja sadnja. U širokoj lepezi godišta i sorti najzastupljenija je bijela sorta vina graševina pod kojom je 70% zasada. Osim graševine od bijelih sorti tu su još: pinot sivi, rajnski rizling, muškat žuti, chardonnay, traminac, sauvignon blanc, a od crnih sorti zweigelt rebe, cabernet sauvignon, merlot i syrah. Trenutno se na tržištu graševina kvalitetna i vrhunska graševina, vrhunski chardonnay, te cuve koji je kupaža cabernet sauvignona, merlota i zweigelta. Najbolja potvrda visoke kvalitete vina vinarije Perak su mnogobrojne zlatne medalje osvojene na sajmovima u zemlji i inozemstvu.