Pinkert Rose 2017

Lagani rosé koji jedva čeka ljeto da se pokaže u pravom svjetlu. Prekrasne nježne ružičaste boje, predivne arome na maline i breskve, idealnog nježnog tijela i prekrasnih osvježavajućih kiselina.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

SKU
000703
Boca
0,75 l
47,50 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Ostvarite 10% popusta na iznos prilikom kupnje 6 i više boca. Više...

Više informacija
Vinar Pinkert
Sorta Frankovka
Berba 2017
Boca 0,75 l
Boja ružičasto
Kvaliteta kvalitetno
Slador polusuho
Alkohol 12,0%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Podunavlje
Vinogorje Baranja
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun

Lagani rosé koji jedva čeka ljeto da se pokaže u pravom svjetlu. Prekrasne nježne ružičaste boje, predivne arome na maline i breskve, idealnog nježnog tijela i prekrasnih osvježavajućih kiselina.

Ispijati kao aperitiv ili uz lagane i blage sireve.

Vinska priča obitelji Pinkert započela je početkom 1900-tih godina s nekoliko posađenih loza i stvaranjem malog obiteljskog podruma na obroncima Banskog brda pored mjesta Suza u Baranji. Vinski podrum udaljen je od vinograda 5 minuta ugodne vožnje preko prekrasnih blagih obronaka Banskog brda. Vinogradi se nalaze na nadmorskoj visini od 198 metara, a površinom pokrivaju 15 hektara.

Životna filozofija ove obitelji kaže kako kvaliteta vina započinje u održavanim i urednim vinogradima, i baš zbog toga se mogu pohvaliti titulom jednog od najljepšeg vinograda u Baranji. Različite sorte mogu se pronaći u vinariji Pinkert, ali graševina je ona koja se u nešto većim količinama proizvodi, pošto je upravo ona najzastupljenija u istočnoj Hrvatskoj. Uz graševinu, u vinariji dominiraju vina cijenjenih svjetskih sorti, poput sauvignona bijelog, chardonnaya, cabernet sauvignona i merlota, kao i "udomaćena" frankovka i portugizac.