PP Orahovica Silvanac zeleni 2012 Izborna berba

Silvanac je zahtjevna i osjetljiva sorta, naročito na pojavu plemenite plijesni - botritisa te su stoga predikatna vina silvanca izuzetno rijetka. Izuzetno sočno vino s blagim naznakama botritisa.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

Ograničena količina
SKU
000671
Boca
0,375 l
99,90 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Imate dodatnih pitanja? Kontaktirajte nas!

Više informacija
Vinar PP Orahovica
Sorta Silvanac zeleni
Berba 2012
Boca 0,375 l
Boja bijelo
Kvaliteta vrhunsko
Slador slatko
Alkohol 12,2%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Slavonija
Vinogorje Orahovica-Slatina
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun

Silvanac je zahtjevna i osjetljiva sorta, naročito na pojavu plemenite plijesni - botritisa te su stoga predikatna vina silvanca izuzetno rijetka jer podrazumijevaju berbu u kasnu jesen ili zimu do kada je teško očuvati grožđe u vinogradu. Grožđe je brano na položaju Lipovac 26.10.2012., a ostatak neprovrelog sladora iznosi 130 g/l.

Najbolje sljubiti uz slatki kolač od lješnjaka ili badema, a dobro rashlađen može se piti i samostalno.

Vinogradi PP Orahovice smješteni su na 10 lokacija: Jezerac, Krčenik, Velike ledine, Martin, Albus, Grabovi, Lipovac, Toplice, Ribnjak i Sićevo. Uz duboko poštovanje prema povijesti, danas se na najmoderniji način proizvode vina graševina, silvanac zeleni, frankovka, pinot sivi, chardonnay, sauvignon i rizling rajnski, kao i kupaže pojedinih sorti. Posebnost silvanca zelenog iz orahovačkih vinograda proizlazi iz smještaja vinograda koji se nalaze na blagim podnožjima planina i brežuljcima Papuka i Krndije uz ravnicu s maglovitim jutrima, izloženi laganom prohladnom strujanju zraka koji dolazi s rijeke Drave. Prirodna ravnoteža postiže se bez velikih intervencija, korijenje loze pronalazi hranjive tvari duboko u zemlji.