O nama

Osječku Vinoteku „Vinita“ osnovali su supružnici Vinko i Tanja Ručević u sklopu koje se nalazi i mali Vino bar, a smještena je u starom podrumu u središtu grada udaljena 150m od središnjeg Trga A.Starčevića u Ulici J.J.Strossmayera 21. S posebnom osobnošću osmišljen interijer, koji plijeni ozračjem ugodne atmosfere i pozitivnih vibracija, osvaja posjetitelje vinoteke Vinita.

Osim širokog izbora vrhunskih vina iz svih regija Hrvatske kao i uvoza, posebnost ove Vinoteke je mogućnost kušanja, prezentacije te individualan pristup svakom posjetitelju. Uz bogatu ponudu vina, širok je izbor maslinovih ulja i rakija te vinskog pribora čime se možemo prilagoditi svakom kupcu za izradu poklon paketa, tvrtkama za vlastitu reprezentaciju, poslovnim partnerima, prijateljima za rođendane, vjenčanja i druge prilike.

Nudimo i mogućnost kušanja vina uz stručnu prezentaciju. Kroz enogastronomsku edukaciju želimo educirati i okupljati ljubitelje vina na svim razinama od sommeliera do svih ostalih konzumenata tog plemenitog pića. Cilj edukacije je podizanje kulture stola i promicanje kulture uživanja u vinu i samim time i kulture uopće.