Süber CRose 2016

Simptomatičan rosé dobiven isključivo od sorte cabernet sauvignon, daje iznimno zanimljivo ružičasto suho vino zaokruženog tijela. Malina i jagoda na nosu, sličnog voćnog profila na nepcu s lijepom trajnošću, osvježavajuće i pitko. 

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

SKU
000755
Boca
0,75 l
59,90 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Imate dodatnih pitanja? Kontaktirajte nas!

Više informacija
Vinar Süber
Sorta Cabernet Sauvignon
Berba 2016
Boca 0,75 l
Boja ružičasto
Kvaliteta kvalitetno
Slador suho
Alkohol 13,0%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Podunavlje
Vinogorje Erdut
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun

Simptomatičan rosé dobiven isključivo od sorte cabernet sauvignon, daje iznimno zanimljivo ružičasto suho vino zaokruženog tijela kao izvrsna suprotnost slađim ljetnim varijantama. Malina i jagoda na nosu, sličnog voćnog profila na nepcu s lijepom trajnošću, osvježavajuće i pitko. Podjedako dobar kao ohlađeno ljetno osvježenje, aperitivno vino ili u sljubljivanju s hranom.

Poslužiti kao ohlađeno samostalno ljetno osvježenje ili kao aperitiv. U sljubljivanju s hranom, najbolje se slaže s masnijom plavom ribom poput dimljenog lososa ili slabije pečenog odreska od tune.

Obitelj Siber ima tri ljubavi i strasti – svoju djecu i unučad, obiteljski stomatološki poziv i erdutski vinograd: Na malenom brijegu! Ostavljajući sinovima nekoliko desetljeća vođenu vrhunsku stomatološku ordinaciju u Osijeku, Dušica i Mladen Siber svoj su novi izazov pronašli u Erdutu, otkupivši na zalasku prošlog stoljeća nekoliko hektara vinograda i vinove loze. Nedugo zatim su iz talijanskog Raushedoa, jednog od dva najpoznatija europska rasadnika, u erdutski vinski raj, u prekrasni dunavski meandar donijeli kraljevske sorte, Cabernet Sauvignon i Sauvignon Blanc. Precizno, filigranski, kao i u prethodnom poslu, stvorili su ubrzo vrhunsko grođe i vrhunske butelje vina, šireći se postupno na 10 hektara i jačajući izazove uzgojem Muškata žutog, kreirajući cRose, potom i prvi pjenušac na ovim prostorima. Struka je ubrzo prepoznala plemenitu i odmjerenu vinarsku ruku, a dodjelom brojnih priznanja i nagrada, sve do srebra i bronce na londonskom Decanteru ’17. godine.

Dodatni preporučeni proizvodi