Antunović Graševina Premium 2013

Graševina 2013. ima zagasitije tonove, a odležavanjem je dobila punoću i zaobljenost. Kristalno čiste je boje zlata, okus je intenzivniji i duži, s više toplih, cvjetnih nota i aroma zrelog voća. Vino je nagrađeno platinastim odličjem na prestižnom natjecanju Decanter (DWWA) 2017. u Londonu. Limitirana serija od 2,000 boca.

Dostupno

Za veće količine, molimo pošaljite upit.

Ograničena količina
SKU
000504
Boca
0,75 l
495,00 kn
Više od vinara

Besplatna dostava za narudžbe iznad 500 kuna. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Imate dodatnih pitanja? Kontaktirajte nas!

Više informacija
Vinar Antunović
Sorta Graševina
Berba 2013
Boca 0,75 l
Boja bijelo
Kvaliteta kvalitetno
Slador suho
Alkohol 12,5%
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Podunavlje
Vinogorje Erdut
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. Više od 100 medalja na DWWA 2017. Više od 100 medalja na DWWA 2017. Hrvatski vinari osvojili su na prestižnom natjecanju Decanter World Wine Awards u 2017. do sad najveći broj medalja i preporuka - čak 122 između više od 17.000 uzoraka koje je ocijenjivalo više od 200 vinskih eksperata. Štoviše, 2 od osvojena 3 platinasta odličja osvojile su - graševine!

Izuzetna berba 2013 dala je zdravo grožđe s kojim se mogla raditi nešto duža maceracija, hladna fermentacija u inoks tanku te nakon toga 20 mjeseci dozrijevanja vina u bačvi od slavonskog hrasta. Na taj način je stvoreno kompleksno i duboko vino, elegantno i kremasto ali i dalje svježe, aromatski zanimljivo na primarnoj, sekundarnoj i tercijarnoj razini. Graševina 2013. ima zagasitije tonove, a odležavanjem je dobila punoću i zaobljenost. Kristalno čiste je boje zlata, okus je intenzivniji i duži, s više toplih, cvjetnih nota i aroma zrelog voća. Limitirana serija od 2,000 boca.

Kao ipak atipičnu graševinu, sljubiti uz snažnija mesna uz slatku komponentu ili zrele i aromatične sireve.

Vinarija Antunović razvila se na stogodišnjoj obiteljskoj tradiciji uzgoja vinove loze i proizvodnje vina. Sadnjom novih vinograda 2004. godine, Jasna Antunović Turk uvodi obitelj u novo vinarsko doba pronalazeći u vinarstvu novi životni izazov i vokaciju. Vinarija je pozicionirana je u kontinentalnom sjeveroistočnom dijelu Hrvatske u vinarskoj podregiji Podunavlja – vinogorje Erdut. Izuzetne mikroklimatske pogodnosti meandra rijeke Dunav, bogato i rahlo tlo te ravnomjeran raspored oborina i sunčanih dana, osiguravaju vrlo povoljne uvjete za uzgoj vinove loze širokog sortnog spektra. Sa posađenih 7 hektara vinograda vinarija kapaciteta 950 hl proizvodi visokokvalitetna i vrhunska vina. U sortnom dijapazonu 75% čine bijele sorte (graševina, chardonnay, zeleni silvanac, muškat ottonel i plemenka), a 25% crne (crni pinot, cabertnet franc i cabernet sauvignon).