Koristimo kolačiće kako bismo osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost ove Internetske trgovine. Za više detalja pogledajte informacije o kolačićima.

Belje La Belle Grand

La Belle Grand je pjenušavo vino proizvedeno Charmat metodom vrenja u tankovima. Sveukupni proces sekundarne fermentacija, koji je detaljno planiran i razrađen, kao i dozrijevanje pjenušca na finom talogu trajao je tri mjeseca. La Belle Grand je pjenušac brut stila, a upravo je taj stil jedan od najtraženijih u svijetu. Također, pjenušac je specifičan po perlanju svojih mnogobrojnih sitnih mjehurića.

Dostupno

Za veće količine pošaljite upit.

Boca
0,75 l
SKU
001197
7,30 €
Više od vinara

Besplatna dostava u Hrvatsku za sve narudžbe iznad 70 eura. Više...

Sigurno plaćanje kreditnim karticama i drugim načinima. Više...

Potražite savjete odabira vina za poklon za odgovarajuću prigodu. Više...

Više informacija
Vinar Belje
Sorta Kupaža
Boca 0,75 l
Boja bijelo
Kvaliteta vrhunsko
Slador Brut
Alkohol 11,5 %
Regija Istočna kontinentalna Hrvatska
Podregija Podunavlje
Vinogorje Baranja
Napišite svoju recenziju
Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte račun
  1. Novogodišnja čestitka vinoteke Vinite Novogodišnja čestitka vinoteke Vinite Tiho se prikrada kraj još jedne godine ostavljajući za sobom mnoštvo uspomena, izazova i nezaboravnih trenutaka. Našim cijenjenim kupcima želimo sretnu i uspješnu 2024. godinu.
  2. Top 5 vina za ljetno osvježenje Top 5 vina za ljetno osvježenje Dok sunce još uvijek jako sija, a temperature dosežu svoj vrhunac, nema boljeg načina da pobijedite ljetne vrućine od ohlađene čaše osvježavajućeg vina. Bilo da se izležavate uz more ili bazen, pripremate roštilj u dvorištu ili pak uživate na pikniku u parku, sljedećih pet osvježavajućih vina zasigurno će Vas rashladiti i poboljšati ovogodišnje ljetno iskustvo.
  3. Omiljeni recepti za koktele od pjenušca koje možete sami pripremiti kod kuće Omiljeni recepti za koktele od pjenušca koje možete sami pripremiti kod kuće Iako je proslava Nove godine iza nas, uvijek je korisno znati pokoji novi recept koji će okus pjenušavih koktela podići na posve novu razinu. Kod Julie Sheppard pronašli smo pet klasičnih spojeva moderne obrade pjenušavih koktela.
  4. Zašto pjenušci nemaju oznaku godine berbe? Zašto pjenušci nemaju oznaku godine berbe? Berba se odnosi na samu godinu berbe grožđa. Dakle, berba vina predstavlja vino nastalo od grožđa koje je sve uzgojeno u određenoj, odnosno navedenoj godini. Ona je ujedno i jednostavni pokazatelj odnosa između grožđa, godišnjeg vremena i namjere vinara.
  5. Vinitina raznolika ponuda obogaćena za 9 noviteta Vinitina raznolika ponuda obogaćena za 9 noviteta Izvrsna i raznolika ponude vinoteke bogatija je za čak 9 novih etiketa. Svaka od odabranih etiketa na svoj osobit način predstavlja vinara i vinogorje iz kojeg dolazi. U nastavku možete pročitati nešto više o našim novitetima i izabrati svog favorita.

Ovo pjenušavo vino izvrsno je kao aperitiv na raznim druženjima, a odlično će se sljubiti  s tradicionalnim blagdanskim specijalitetima, poput pečene janjetine.

Nova vinarija Vina Belje jedna je od najmodernijih u čitavoj Europi. Kapaciteta je 8 milijuna litara vina, a prostire se na više od 10 000 m2. Kako bi grožđe što kraće imalo doticaj sa zrakom i kako bi postiglo najvišu razinu kvalitete nakon što berači ručno odaberu svaki grozd što je prije moguće vozi se u novu vinariju. U vinariji stručni enolozi nastavljaju uspješnu priču vrijednih vinogradara, te stvaraju završni proizvod – vino. Nakon muljače i preše jedan dio vina putuje u neku od drvenih bačvi smještenih u podrumu Vina Belje.

Podrum osim što je najstariji u regiji ima još mnogo odlika. S preko 1200 m2 je najveći u Hrvatskoj, a građen je na poseban način tako da ima dvije etaže. Gornja etaža zove se „gator“, te je tipična za Baranju, jer podrum nije ukopan pod zemlju, već je ukopan u Banovo brdo koje potpuno jednako imitira klasični vinski podrum, kakva je donja etaža podruma. Na gornjoj etaži nalazi se ukupno 71 velika bačva od Slavonskoga hrasta iz šume Spačva i najveće blago svakog vinskog podruma – vinska arhiva u kojoj odmara preko 20 000 boca, a među njima najstarije iz 1949. Godine.