Koristimo kolačiće kako bismo osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost ove Internetske trgovine. Za više detalja pogledajte informacije o kolačićima.

Blog

 1. Kutjevo i Vinita daruju blagdanski popust od -20% na 8 etiketa

  Kutjevo i Vinita daruju blagdanski popust od -20% na 8 etiketa

  Čarolija blagdana krije se u posebnosti mjeseca prosinca. Prosinac je mjesec obilježen zajedništvomtoplinomdarivanjem. Vinarija Kutjevo i vinoteka Vinita darežljivo ulaze u nadolazeći mjesec, a u nastavku Vam donosimo detalje o blagdanskom popustu na određene etikete vinarije Kutjevo.

  Pročitaj više
 2. Dekanter - tajna oživljavanja okusa

  Dekanter - tajna oživljavanja okusa

  Kako bi vino razvilo punoću mirisa i okusa, potrebno ga je opskrbiti dovoljnom količinom kisika, a ključnu ulogu u tome imaju - dekanteri. U nastavku Vam donosimo zanimljive činjenice o primjeni dekantera i tajne dekantiranja koje će Vam pomoći oplemeniti Vaše vinsko iskustvo.

  Pročitaj više
 3. Vinoteka Vinita nagrađena na Web Retailer Award 2023

  Vinoteka Vinita nagrađena na Web Retailer Award 2023

  Web Retailer Award najveće je natjecanje internetskih trgovina u Adriatic regiji, a ovogodišnje proglašenje pobjednika održano je 9. studenoga u Ljubljani na Ecommerce JAM konferenciji. Nagradu za najbolju hrvatsku internetsku trgovinu u kategoriji Food & Beverage, osvojila je Vinoteka Vinita među 242 registrirane i analizirane internetske trgovine. 

  Pročitaj više
 4. Berba grožđa nekada i danas

  Berba grožđa nekada i danas

  Jesen je za vinare najvažnije godišnje doba kada imaju pune ruke posla. Berba grožđa često počinje s prvim danima rujna, a može trajati sve do sredine studenoga. Berba ne predstavlja samo posao, nego i nagradu za cjelogodišnji trud. U nastavku Vam otkrivamo evoluciju vinske berbe - kako se odvijala nekada, a kako se odvija danas.

  Pročitaj više
 5. Degustacija četvrtkom uz Royal Hill Estate i limitirani popust od 10%

  Degustacija četvrtkom uz Royal Hill Estate i limitirani popust od 10%

  Vinova loza u općini Erdut neprekidno se uzgaja preko 300 godina, a Royal Hill Estate nastavlja tu bogatu tradiciju kombinirajući je s najsuvremenijom tehnologijom i globalno priznatim enološkim metodama. Svaka etiketa njihovog vina predstavlja simbol predanosti i strasti koje ulažu u svaku kapljicu, a za Vas smo pripremili popust na njihove etikete koji se ne propušta. 

  Pročitaj više
 6. Vinarija Krauthaker - Umjetnost mirisa, okusa i boja

  Vinarija Krauthaker - Umjetnost mirisa, okusa i boja

  Bogatu vinogradarsku i vinarsku tradiciju kutjevačkog kraja gdje se vinova loza uzgaja već stoljećima, prihvaća Vlado Krauthaker, vlasnik Vinogradarstva i podrumarstva Krauthaker. Čarolija boja, okusa i mirisa utkana je u njihovu cjelokupnu vinsku ponudu koja osvaja nepca svojom bogatom aromom i izuzetnom kvalitetom.

  Pročitaj više
 7. 10 legendarnih vinskih citata s filmskog platna

  10 legendarnih vinskih citata s filmskog platna

  Malo je stvari na svijetu bolje od gledanja filmova sa svojima najbližima uz čašu dobrog vina. Udobno se smjestite te uživajte u narednim jesenskim danima uz čašu dobrog vina koju možete pronaći u našoj raznovrsnoj ponudi jer u narednom razdoblju, prvih 40 kupaca nagradit ćemo profesionalnim vinskim otvaračem vinoteke Vinite.

  Pročitaj više
 8. Kako spojiti vino s okusima jeseni?

  Kako spojiti vino s okusima jeseni?

  Jesen je doba promjena, vrijeme kada svijet prelazi iz živopisnog zelenila ljeta u bogate, tople nijanse crvene, narančaste i žute. To je također vrijeme kada naša nepca počinju žudjeti za snažnijim okusima. Ovo je savršena prilika da istražite i otkrijete kako vinski svijet može obogatiti i nadopuniti okuse jeseni. U nastavku donosimo savjete kako to učiniti.

  Pročitaj više
 9. 10 iznenađujućih činjenica o upotrebi vina u medicini

  10 iznenađujućih činjenica o upotrebi vina u medicini

  'Samoliječenje' čašom crvenog vina na kraju stresnog dana nije novost, ali liječnici su se bliskoj prošlosti uvelike oslanjali na vino kao dio svog zdravstvenog arsenala. U nastavku Vam donosimo zanimljive pojedinosti o upotrebi vina u medicini. 

  Pročitaj više
 10. Što sve trebate znati o malvaziji istarskoj?

  Što sve trebate znati o malvaziji istarskoj?

  Uzvišeni brežuljci Istre sa svojim karakterističnim starim kamenim kućama i prekrasnim pejzažima vinograda, kriju u svom kraju nešto posebno - malvaziju istarsku. Ova prepoznatljiva sorta vina ima dugu povijest, bogatu aromu i duboku vezu s krajolikom koji je oblikovao njezin karakter. U ovom blogu, reći ćemo nešto više o spomenutoj sorti i drugim popularnim sortama koje nose naziv mavazija te upoznati Vas s našom ponudom malvazije istarske.

  Pročitaj više

Stavke 1-10 od 187

Prikaži po stranici