10 zlatnih medalja na Decanteru 2018.

10 zlatnih medalja na Decanteru 2018.

Nastavno na zapažen uspjeh hrvatskih vinara 2017. godine, na natjecanju Decanter World Wine Awards u Londonu 2018. hrvatski predstavnici mogu se pohvaliti s ukupno čak 157 odličja. Ovaj uspjeh je bez svake sumnje potvrda upravljanja kvalitetom u hrvatskim vinima.

Od ukupno 157 odličja za hrvatska vina, 10 je zlatnih medalja, 38 srebrnih, čak 71 bronca i 38 preporuka. Ostvarenje je utoliko veće zbog razmjerno rigoroznih kriterija ocjenjivanja gdje za zlato vinski uzorak treba osvojiti 95 bodova. Detaljni pregled nagrađenih vina pogledajte na službenom web-sjedištu DWWA.

Iako platinastog odličja ove godine nije bilo za hrvatsko vino, 10 zlatnih medalja zasigurno jest velik rezultat. Uz navedeno, valja spomenuti kako su vina iz regije istočna kontinentalna Hrvatska osvojila 39 odličja, a posebnu čestitku zaslužuje vinarija Krauthaker s čak 8 medalja. Izdvojene etikete nagrađenih vina pogledajte u nastavku.

Povezani postovi
  1. Više od 100 medalja na DWWA 2017. Više od 100 medalja na DWWA 2017. Hrvatski vinari osvojili su na prestižnom natjecanju Decanter World Wine Awards u 2017. do sad najveći broj medalja i preporuka - čak 122 između više od 17.000 uzoraka koje je ocijenjivalo više od 200 vinskih eksperata. Štovi&sca
  2. Valentinovska vina za Vaš poseban užitak Valentinovska vina za Vaš poseban užitak Neovisno o tome s kim slavite dan sv. Valentina, čaša (ili dvije) dobro odabranog vina učnit će Vaše druženje posebnim. Za Vas smo za ovu prigodu odabrali 4 vina koja će se izvrsno sljubiti s hranom u proslavi Valentinova. Uz navedeno,
  3. Uskršnja preporuka vina Kutjevo Uskršnja preporuka vina Kutjevo Uz značajnu duhovnu komponentu blagdana Uskrsa, tradicija obično nalaže bogatu trpezu i užitak u hrani uz koju sugeriramo 3 vina vinarije Kutjevo. Predložena vina sljubljuju se s uskršnjim jelima i dolaze s prigodnim blagdanskim cijenama.
  4. Vinoteka Vinita na Večeri vina i umjetnosti Vinoteka Vinita na Večeri vina i umjetnosti U subotu, 12. svibnja od 18 sati u prostoru Kazamata u osječkoj Tvrđi održava se Večer vina i umjetnost na čemu ponovno participira Vinoteka Vinita s prigodnim štandom i biranim vinima.
Povezano