Autohtone sorte i vina Hrvatske

Autohtone sorte i vina Hrvatske

Vinoteka Vinita organizira vođenu degustaciju autohtonih hrvatskih sorti vina iz različitih vinogorja. Degustacija se održava u četvrtak, 11.10.2018. u 20:15 sati u ugodnom prostoru vinoteke.

Ljubitelji vinske kapljice znaju da autohtone sorte imaju iznimno važnu ulogu u hrvatskom vinarstvu i vinogradarstvu. Od čak 125 autohtonih sorti svega 42 su komercijalizirane, a velik dio hrvatske vinske scene nije u dovoljnioj mjeri upoznat s raznolikošću autohtonog sortimenta.

Na ovoj jedinstvenoj degustaciji bit će riječi o hrvatskim autohtonim sortama i njihovoj poziciji, a kušat će se sorte zlatarica, grk, žlahtina, prč, kraljevina i plavac mali.

Cijena vođene degustacije je 100,00 kuna. Prijave se primaju isključivo putem e-pošte na info@vinoteka-vinita.hr ili na telefon 031283434. Obzirom da je broj mjesta ograničen, svakako treba rezervaciju izvršiti čim prije. Više detalja pogledajte na Facebook profilu. Uzdravlje!

Povezani postovi
  1. Upoznavanje graševine - 1. dio Upoznavanje graševine - 1. dio Graševina je nedvojbeno najznačajnija vinska sorta Hrvatske, sa 24,7% ukupne površine sortimenta predstavlja vodeću hrvatsku sortu ispred malvazije istarske i plavca malog. Graševina je izrazito dominantna kontinentalna sorta koj
  2. Najbolje vino uz slavonski kulen Najbolje vino uz slavonski kulen Sljubljivanje vina i hrane je sve samo ne lagano. Postoje osnovna pravila, no kada krenemo u razne kombinacije pojavljuju se brojni problemi. Karakter jela, odnosno začini i umaci, ono su što bi nas trebalo usmjeriti u traženju točno određenog vina k
  3. Vinoteka Vinita na Večeri vina i umjetnosti Vinoteka Vinita na Večeri vina i umjetnosti U subotu, 12. svibnja od 18 sati u prostoru Kazamata u osječkoj Tvrđi održava se Večer vina i umjetnost na čemu ponovno participira Vinoteka Vinita s prigodnim štandom i biranim vinima.
  4. Najava degustacije Magnus Magnum Najava degustacije Magnus Magnum U petak, 07.09.2018. vinoteka Vinita otvara jesensku sezonu degustacija u velikom formatu - degustiraju se vina iz magnum boca.