Koristimo kolačiće kako bismo osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost ove Internetske trgovine. Za više detalja pogledajte informacije o kolačićima.

Autohtone sorte vinarije Šipun u ponudi Vinite

Autohtone sorte vinarije Šipun u ponudi Vinite

Autohtone sorte vinarije Šipun u ponudi Vinite

Autohtone sorte vinarije Šipun u ponudi Vinite

Od početka rada vinoteke Vinite, naglasak je uvijek bio na raznovrsnosti ponude kako bi svaki vinoljubac dobio priliku pronaći nešto za sebe. Tako smo, već izvrsnu ponudu vina e-vinoteke, upotpunili s novim vinima vinarije Šipun.

Šipun je ime gradske četvrti u Vrbniku koji je lociran na otoku Krku, no Šipun je ujedno i stara hrvatska riječ za ružu i šipak. S obzirom na navedeno, upravo je stilizirana ruža simbol male, ali vrlo značajne vinarija koju vodi gospodin Ivica Dobrinčić. Obitelj Dobrinčić vinogradarstvom se bavi nekoliko generacija, a rasadničarstvo i proizvodnja vina novijeg su datuma. Vinarija Šipun vjerojatno je najpoznatija po njegovanju starih, gotovo zaboravljenih autohtonih hrvatskih sorti.

Iz navedene vinarije smo u svoju ponudu uvrstili vino Šipun Žlahtina 2019 koje je vrlo ugodno i pitko te je odlično za nadolazeće vruće ljetne dane. Vino ima tragove breskve i limete u mirisu i okusu, dok su kiseline niske.

Sljedeće na redu je također novo vino koje je jednako dojmljivo te je i ono savršeno za osvježenje tijekom ljetnih vrućina. Riječ je o Šipun Trojišćina 2019, ružičastom vinu, podrijetlom s otoka Suska, koje je dijelom macerirano, nježno i svježe s voćnim aromama lubenice, breskve i maline ujedno lijepe trajnosti te idealno za aperitiv.

Ukoliko ste ljubitelj vina lakšeg tijela u kojem do izražaja dolaze posebnosti zbog kojih je ono značajno i drugačije od svega ostalog, onda je Šipun Sansigot 2017 pravi izbor za Vas! To vino je izrazito suho, međutim nije tanično i pokazuje progresiju na nepcu i razvoj u čaši. Do izražaja dolazi neočekivana slojevitost i kompleksnost s tragovima čaja, herbalnosti i humusa u mirisu.

Za kraj predstavljanja, ostavili smo pjenušac Šipun Maličić 2018. Pjenušac od žlahtine je proizveden charmat metodom. Čistog, neutralnog mirisa i ugodnog osvježavajućeg okusa s vrlo ukusnim kiselinama. Zanimljivost je ta da je pjenušac dobio ime po liku iz lokalne legende koji sitnim nepodopštinama razveseljava ljude.

Iznimno je teško među novitetima izdvojiti jedno vino za posebnu preporuku, iz istog razloga naša je iskrena preporuka da probate sva te sami odlučite u kojoj čaši pak najviše uživate. Uzdravlje!

Povezani proizvodi

Povezani članci
 1. Novo izdanje e-vinoteke Vinite

  Novo izdanje e-vinoteke Vinite

 2. Najava degustacije Magnus Magnum

  Najava degustacije Magnus Magnum

 3. Halloween, Hellowine 4.0

  Halloween, Hellowine 4.0

 4. Častimo za Martinje - besplatna dostava!

  Častimo za Martinje - besplatna dostava!