Blog

 1. Četiri nova vinara i nove etikete u Vinitinoj ponudi

  Četiri nova vinara i nove etikete u Vinitinoj ponudi

  Osim 4 nova vinara koja dolaze iz čak 4 vinske podregije, svoju smo ponudu obogatili i ponudom raznih vrhunskih etiketa koje Vas neće ostaviti ravnodušnima. U nastavku pročitajte pokoju zanimljivost o novim vinarijama te saznajte o kojim novitetima je riječ.

  Više...
 2. Bilješke kušanja - Degustacija izdvojenih vina Galić

  Bilješke kušanja - Degustacija izdvojenih vina Galić

  I ovoga puta smo imali priliku ugostiti još jednu dobro poznatu vinariju s puno specifičnih numeričkih simboličnosti čiji je glavni cilj proizvodnja visokokvalitetnih vina, a riječ je o vinariji Galić. Vođena degustacija glavnog enologa Martina Grozdanovića, koji nije rođen na Martinje, ali i dalje ima simbolično vinsko ime, te Željka Garmaza napunila je vinoteku, a imali smo prilike kušati ukupno 9 etiketa raznolikog sortimenta.

  Više...
 3. Vinsko sljubljivanje: Istraživanje najboljih kombinacija vina i sira

  Vinsko sljubljivanje: Istraživanje najboljih kombinacija vina i sira

  Vino i sir su dvije namirnice koje su vrlo popularne u cijelome svijetu, a mnogi se slažu da su savršeni par u gastronomskom aspektu. Dodatno, to su dva važna elementa i hrvatske gastronomije, stoga se spomenuti duo često nalazi na stolovima diljem zemlje.

  Više...
 4. Bilješke kušanja - Degustacija izdvojenih vina Enjingi

  Bilješke kušanja - Degustacija izdvojenih vina Enjingi

  Iako već dobro gazimo u drugom mjesecu Nove, 2023. godine, na kratko ćemo se vratiti u staru 2022. i prisjetiti se sjajne vinske večeri koja se održala u četvrtak, 29. prosinca u 19.30 sati u vinoteci Vinita. Bio je to odličan završetak vinske 2022. godine kada je svoju jedinstvenu vinsku priču održao po mnogima najveći živući hrvatski vinar Ivan Enjingi.

  Više...
 5. Uspješno održan osmi po redu festival vina - WineOS 2023

  Uspješno održan osmi po redu festival vina - WineOS 2023

  U prošli petak i subotu, točnije 13. i 14. siječnja 2023. godine održan je osmi po redu festival vina, delicija i ugodnog življenja - WineOS. I ove godine, sajam je uspješno sačuvao, ali i dodatno učvrstio status jednog od najvažnijeg vinskog događaja širom Hrvatske.

  Više...
 6. Doživite novogodišnju čaroliju s vinotekom Vinitom

  Doživite novogodišnju čaroliju s vinotekom Vinitom Još jedna godina polako se bliži svome kraju, a mi smo ovdje kako bismo Vam zaželjeli sve najbolje u novoj godini. Više...
 7. 8. WineOS - Osijek Wine Fest

  8. WineOS - Osijek Wine Fest

  Početkom nove, 2023. godine organizira se novo, osmo izdanje poznatog osječkog sajma vina, delicija i hedonizma. Dana 13. i 14. siječnja (petak i subota) održat će se osmi po redu sajam vina i delicija - WineOS u dvorani Gradski vrt, na adresi Kneza Trpimira 23, Osijek.

  Više...
 8. Božićna čestitka od vinoteke Vinite

  Božićna čestitka od vinoteke Vinite

  Kraj godine je na izmaku, pokloni su skoro, ako već i nisu, spremni za svoje posebno mjesto ispod drvca, a istovremeno se osjeti ugodan miris božićnih kolačića. 

  Više...
 9. Nove etikete obogatile raznoliku Vinitinu ponudu

  Nove etikete obogatile raznoliku Vinitinu ponudu

  Naša šarolika ponuda se u pravo vrijeme upotpunila s obzirom na nadolazeće blagdansko razdoblje. Iako smo u posljednjih mjesec dana znatno obogatili našu paletu proizvoda, skloni smo izdvojiti 5 novih mirnih vina te 5 pjenušavih vina. Odabrane etikete predstavljaju simbolični presjek različitih vinara, stilova i vinogorja.

  Više...
 10. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Goran Matijević (Zlatno Brdo)

  Vinske priče u Vinoteci Vinita: Goran Matijević (Zlatno Brdo)

  I ovoga četvrtka se družimo u ugodnom ambijentu naše vinoteke s novom, zanimljivom vinskom pričom.

  Više...

Stavke 1-10 od 115

Prikaži po stranici