Blog

 1. Koju ulogu ima miris u kušanju vina?

  Koju ulogu ima miris u kušanju vina?

  Izraz degustacija vina može se podrobnije elaborirati. Iako naša usta, jezik i okusni pupoljci nedvojbeno igraju ključnu ulogu u pravilnom kušanju vina, nos također obavlja većinu “posla”.

  Više...
 2. Hrvatska vina osvojila 3 platine i 16 zlata na Decanteru 2022.

  Hrvatska vina osvojila 3 platine i 16 zlata na Decanteru 2022.

  Željno iščekivani rezultati 19. po redu najuglednijeg vinskog natjecanja, Decanter World Wide Awards napokon su ovdje. Ovogodišnje natjecanje održano je od 24. do 30. travnja u dvoranama sajamskog centra Excell. Ove je godine DWWA, koje i inače slovi kao najveće vinsko natjecanje na svijetu, postalo još veće s obzirom na rekordni broj ocijenjenih uzoraka koji je dosegao vrtoglavih 18.500 etiketa.

  Više...
 3. Bilješke kušanja: degustacija odabranih vina Josić

  Bilješke kušanja: degustacija odabranih vina Josić

  Kvaliteta vina vinarije Josić nastaje od autentičnih baranjskih sorti koje sazrijevaju u drevnim vinogradima na Banovoj kosi. Mi smo imali izuzetnu priliku upoznati se s novitetima vinarije i kušati njihova ponajbolja vina u sklopu druženja kojega je moderirao Željko Garmaz, 12. svibnja u ugodnom interijeru vinoteke Vinite.

  Više...
 4. Vidimo se na Festivalu traminca 2022. u Iloku!

  Vidimo se na Festivalu traminca 2022. u Iloku!

  Nakon vizionarskog početka prije tri godine, ali i dvogodišnjeg provlačenja uzrokovanog izazovima globalne epidemije koronavirusa, organizatori Festivala traminca uzbuđeno najavljuju kako će isti 10. i 11. lipnja doživjeti svoje četvrto izdanje.

  Više...
 5. Znate li točiti vino kao profesionalac?

  Znate li točiti vino kao profesionalac?

  Neki od elemenata pravilnog posluživanja vina svedeni su na jednostavnu društvenu tradiciju popraćenu osnovnim načelima bontona, dok su drugi elementi zapravo osmišljeni da dodatno obogate okus samog vina kao i cjelokupni doživljaj. U nastavku ćemo se pobrinuti da Vaši gosti imaju nezaboravno i ugodno iskustvo sljedeći put kada otvorite bocu.

  Više...
 6. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Crveni Vlado (Krauthaker)

  Vinske priče u Vinoteci Vinita: Crveni Vlado (Krauthaker)

  I ovoga četvrtka nastavljamo u istome tonu s našim zanimljivim vinskim pričama. 

  Više...
 7. Sretan blagdan Uskrsa želi Vam Vinoteka Vinita!

  Sretan blagdan Uskrsa želi Vam Vinoteka Vinita! Našim dragim kupcima želimo najljepše želje za najveću kršćansku svetkovinu, blagdan Uskrsa. Uz srdačne čestitke za ovaj posebni blagdan, tijekom ovog radosnog vremena želimo Vam osjećaj nade novih početaka, ljubavi, sklada i sreće. Uživajte u sljubljivanju Vaših omiljenih uskršnjih specijaliteta i izvrsnih vinskih kapljica u krugu Više...
 8. Prigodni uskršnji popust od 15% na sva vina Enosophia

  Prigodni uskršnji popust od 15% na sva vina Enosophia

  Bliži se najveći kršćanski blagdan, Uskrs. Unatoč posebnostima koje se kriju u šarolikim blagdanskim specijalitetima diljem Lijepe Naše, tradicija podrazumijeva raskošni blagdanski stol obogaćen ukusnom šunkom, kuhanim jajima, mladim lukom te raznovrsnim sirevima i salatama.

  Više...
 9. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Vinarija Zure

  Vinske priče u Vinoteci Vinita: Vinarija Zure

  Vinarija Zure prošle je godine na Decanterovom natjecanju u Londonu osvojila platinu za svoj – pošip! Vijest je zazvučala senzacionalno jer su svi, koji su iole upućeni u rad ove obiteljske vinarije iz Lumbarde, očekivali da će veći uspjeh požeti od grka - sorte koja je nekako zaštitni znak i vinarije i cijelog mjesta s tek tisuću stanovnika.

  Više...
 10. 5 tehnoloških inovacija koje mijenjaju vinski svijet

  5 tehnoloških inovacija koje mijenjaju vinski svijet

  Od prvih redovnika koji su pomno pratili cikluse vinove loze i prilagođavali svoje prakse u skladu s istim, do današnjih suvremenih inovacija primijenjenih u skoro svim aspektima vinskog svijeta, znanost i inovacije oduvijek su bile temelj vinarstva. U nastavku Vam donosimo 5 inovacija koje čine vinski svijet svakim danom sve više zanimljivijim.

  Više...

Stavke 1-10 od 84

Prikaži po stranici