Koristimo kolačiće kako bismo osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost ove Internetske trgovine. Za više detalja pogledajte informacije o kolačićima.

Boškinac, Galić i Kabola od sada u ponudi e-vinoteke

Boškinac, Galić i Kabola od sada u ponudi e-vinoteke

Boškinac, Galić i Kabola od sada u ponudi e-vinoteke

Boškinac, Galić i Kabola od sada u ponudi e-vinoteke

Od početka rada vinoteke Vinite, fokus je uvijek bio na raznovrsnosti ponude kako bi svaki vinoljubac bio u mogućnosti pronaći nešto za sebe. Tako smo, već izvrsnu ponudu vina e-vinoteke, upotpunili sa vinima 3 nove vinarije: BoškinacGalić i Kabola.

Vinarija Boškinac nastala je prije 20 godina na otoku Pagu, a kada je i u neposrednoj blizini vinarije posađen novi vinograd s površinom od 5 hektara. Misija ove vinarije je pridonijeti očuvanju sorte Gegić, autohtone za otok Pag te prezentirati obiteljsku vinarsku tradiciju kroz vrhunsku kvalitetu vina. Crvena vina Boškinac nalaze se uvijek među najboljim hrvatskim vinima dok bijela predstavljaju posebnost kao spoj autohtonih i svjetskih sorti.

Našu smo ponudu obogatili s 4 najpopularnija vina ove vinarije. Boškinac Cuvée iz berbe 2016. godine je prema ocjeni najuglednijih hrvatskih i međunarodnih vinskih kritičara i somelijera neprekidno u vrhu najboljih hrvatskih vina, a ujedno je i perjanica vinarije. Vino Boškinac Boškinčić iz 2017. godine umjerenija je varijanta Cuvéea - svježije je i mlado vino dobre živosti, laganijeg tijela i naglašenijih aroma svježeg bobičastog voća. Osim vinograda na Pagu, u kooperaciji vinarija posjeduje i njeguje još vinograda na području Sjeverne Dalmacije, a odakle dolazi grožđe za posebnu liniju vina koju čine Boškinac Calma i Boškinac Reful- etikete koje u našoj ponudi ožete pronaći u izdanju prošlogodišnje berbe. 

Vinarija Galić je suvremena vinarija za preradu grožđa iz vinogorja Kutjevo, a glavni joj je cilj proizvodnja visokokvalitetnih vina. Iako je vinarija iz Kutjeva, vlasnik vinarije - Josip Galić kontinuirano je investirao u druga područja Hrvatske koja su pogodna za proizvodnju kvalitetnih vina, a sve sa svrhom izražavanja svoje strasti prema vinogradarstvu kroz traženje i najmanjeg prostora za poboljšanje postojećih vrhunskih vina.  

Iz ove smo vinarije u našu ponudu dodali čak 5 vrhunskih i kvalitetnih vinaGalić Bijelo9 iz berbe 2016. godine te Galić Crno9 iz berbe 2015. godine kupaže su s jedinstvenim potpisom vinarije Galić te kao takve definitivno ulaze u naš izbor za preporuku. Osim s navedene 2 etikete vrlo interesantnoga nazivlja, svoju smo ponudu upotpunili i s nešto uobičajenijim, ali ništa manje kvalitetnim etiketama prošlogodišnje berbe - to su: Galić Graševina, Galić Rose i Galić Sauvignon Blanc

Vinarija Kabola je smještena na sjeverozapadu istarskog poluotoka na 275 m nadmorske visine. Vinogradi su smješteni na brežuljku pod nazivom Štancija i u okolici vinarije na lokaciji Kanedolo kod Momjana. Zemlja na kojoj nastaju vina ove vinarije je uglavnom glinena i bogata laporom, a što vinima daje jedinstvene značajke

U našoj ponudi od sada možete pronaći 2 vina ove vinarije - Kabola Muškat Momjanski iz berbe 2018. godine te Kabola Malvaziju iz 2019. godine. Oba vina krasi prekrasna zelenkasto-žuta boja, arome cvjetnih nota te iznimna mekoća, harmoničnost i pitkost, a na tim predivnim karakteristikama mogu biti zahvalni prirodi i zemlji koja okružuje njihove loze. Iako su etikete na prvi pogled dosta slične, Muškat Momjanski je poluslatko vino dok Malvazija dolazi u suhom izdanju, a što opet znači da nema razloga da ne kušate oba vina te sami izaberete koju etiketu preferirate.

Povezani proizvodi

Povezani članci
 1. Pet novih vinara u ponudi e-vinoteke Vinite

  Pet novih vinara u ponudi e-vinoteke Vinite

 2. Četiri nova vinara Srednje i Južne Dalmacije u ponudi e-vinoteke

  Četiri nova vinara Srednje i Južne Dalmacije u ponudi e-vinoteke

 3. Nove vrhunske i limitirane etikete u ponudi e-vinoteke

  Nove vrhunske i limitirane etikete u ponudi e-vinoteke

 4. 3 nova vina vinarije Antunović uz posebne cijene

  3 nova vina vinarije Antunović uz posebne cijene