Članci i osvrti

 1. Znate li točiti vino kao profesionalac?

  Znate li točiti vino kao profesionalac?

  Neki od elemenata pravilnog posluživanja vina svedeni su na jednostavnu društvenu tradiciju popraćenu osnovnim načelima bontona, dok su drugi elementi zapravo osmišljeni da dodatno obogate okus samog vina kao i cjelokupni doživljaj. U nastavku ćemo se pobrinuti da Vaši gosti imaju nezaboravno i ugodno iskustvo sljedeći put kada otvorite bocu.

  Više...
 2. Prigodni uskršnji popust od 15% na sva vina Enosophia

  Prigodni uskršnji popust od 15% na sva vina Enosophia

  Bliži se najveći kršćanski blagdan, Uskrs. Unatoč posebnostima koje se kriju u šarolikim blagdanskim specijalitetima diljem Lijepe Naše, tradicija podrazumijeva raskošni blagdanski stol obogaćen ukusnom šunkom, kuhanim jajima, mladim lukom te raznovrsnim sirevima i salatama.

  Više...
 3. 5 tehnoloških inovacija koje mijenjaju vinski svijet

  5 tehnoloških inovacija koje mijenjaju vinski svijet

  Od prvih redovnika koji su pomno pratili cikluse vinove loze i prilagođavali svoje prakse u skladu s istim, do današnjih suvremenih inovacija primijenjenih u skoro svim aspektima vinskog svijeta, znanost i inovacije oduvijek su bile temelj vinarstva. U nastavku Vam donosimo 5 inovacija koje čine vinski svijet svakim danom sve više zanimljivijim.

  Više...
 4. 5 hrvatskih knjiga o vinskome svijetu

  5 hrvatskih knjiga o vinskome svijetu

  U jednom od naših prijašnjih blogova ste imali priliku saznati zanimljivosti o stranim knjigama o vinskom svijetu, a sada su na red došle posebnosti hrvatskih knjiga o vinu.  

  Više...
 5. Što je tako posebno kod stare vinove loze?

  Što je tako posebno kod stare vinove loze?

  Vinova loza kao biljka penjačica poznata je još i kao loza, trs ili vinski trs. Njezini su listovi različitih oblika, ali i različite zelene boje što ovisi o samoj vrsti vinove loze. Stare vinove loze pak imaju mnogo toga za ponuditi vinskome svijetu, međutim su vrlo često pogrešno shvaćene.

  Više...
 6. Je li izbor vinske čaše uistinu bitan za uživanje u vinu?

  Je li izbor vinske čaše uistinu bitan za uživanje u vinu?

  Jeste li upoznati s činjenicom kako upotreba adekvatne vinske čaše poboljšava iskustvo pijenja Vaših najdražih etiketa? Naime, jedan od važnih faktora kada je riječ o uživanju u vinskim kapljicama jest upravo odgovarajuća čaša.

  Više...
 7. Novogodišnja čestitka

  Novogodišnja čestitka

  Iza sebe ostavljamo 2021. godinu koju ćemo pamtiti kao izazovnu, ali jednako tako uspješnu godinu.

  Više...
 8. Ekskluzivne etikete kutjevačke linije Koria i nova berba Vinitinog bestsellera

  Ekskluzivne etikete kutjevačke linije Koria i nova berba Vinitinog bestsellera

  Vinarija Kutjevo s velikim je ponosom predstavila svoja dva nova blaga. Naime, riječ je o ekskluzivnim etiketama koje pripadaju boutique liniji imena Koria koja je svoje ime dobila po položaju, odnosno po istoimenom vinogradu, dok su vina odležavala u tišini starih podruma.

  Više...
 9. Koliko dugo vino možemo ostaviti otvorenim?

  Koliko dugo vino možemo ostaviti otvorenim?

  Svi smo se barem jednom pronašli u situaciji kada smo nakon svečane proslave ili pak opuštenijeg druženja s najbližima ostali s otvorenom bocom vrhunskog vina.

  Više...
 10. Hrvatska graševina najbolje ocijenjena na internacionalnom ocjenjivanju u Pečuhu

  Hrvatska graševina najbolje ocijenjena na internacionalnom ocjenjivanju u Pečuhu

  U Mađarskoj, točnije u Pečuhu, na dan 20. rujna 2021. godine održalo se prvo internacionalno ocjenjivanje vinske sorte - graševine pod krovnim nazivom Olaszrizling Grand Tasting 2021. 

  Više...

Stavke 1-10 od 49

Prikaži po stranici