Koristimo kolačiće kako bismo osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost ove Internetske trgovine. Za više detalja pogledajte informacije o kolačićima.

Festival traminca 2020.

Festival traminca 2020.

Unatoč svim nedaćama koje su bile odgovorne za otkazivanje raznih javnih okupljanja u ranijim mjesecima ove godine, od drugog se izdanja Festivala traminca nije odustalo te je sa smirivanjem situacije odlučen i novi datum održavanja. Sretni i ponosni najavljujemo kako će se drugo izdanje Festivala traminca održati 26. i 27. lipnja 2020. u Iloku!

Festival traminca će se tog zadnjeg vikenda u lipnju održati na prekrasnim lokacijama Starog podruma Iločkih podruma, a gdje će se održati brojne radionice na kojima će se biti predstavljeni veliki svjetski proizvođači traminca. Za razliku od prošlogodišnjeg premijernog izdanja kada je svih 11 radionica bilo održano u jednome danu, ove godine su uistinu sve spektakularne radionice raspoređene kroz oba dana trajanja festivala.

Festivalski izložbeni dio, bit će organiziran drugoga dana, u subotu. On će pak biti organiziran u svečanoj dvorani Princeps, a bit će upriličeno kušanje traminaca više od 80 vinarija iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Srbije, Francuske, Italije, Makedonije…

Osim radionica i izložbenog dijela festivala, organizirana će biti i velika gala večera koju će se ovom prigodom smjestiti na bajkovito Ladanjsko imanje - Principovac. Autorska večera renomiranog kuharsko-sommelierskog tima uz vodstvo najpoznatijeg bosanskohercegovačkog chefa Nihada Mameledžija upriličit će gourmet poslasticu od sljubljivanja bosanske kuhinje i traminaca u različitim izdanjima te pokazati kako traminac nije vino koje služi samo kao pratnja kolačima.

Kao i prošle godine, za organizaciju festivala zaslužni su Vinko Ručević - vlasnik vinoteke Vinita i pokretač uspješnog vinskog festivala WineOS, i Željko Garmaz - autor knjiga Vinske priče Dalmacije, Vinske priče Slavonije i Hrvatskog Podunavlja te Vinske priče Istre i Kvarnera.

Detaljnije informacije vezane uz Festival traminca možete pratiti na službenoj web stranici te na službenoj Facebook stranici festivala.

Povezani članci
 1. WineOS 4 - osječki festival kulture stola

  WineOS 4 - osječki festival kulture stola

 2. Ispunjena velika očekivanja na 4. WineOS-u

  Ispunjena velika očekivanja na 4. WineOS-u

 3. Valentinovska vina za Vaš poseban užitak

  Valentinovska vina za Vaš poseban užitak

 4. Pet novih vinara u ponudi e-vinoteke Vinite

  Pet novih vinara u ponudi e-vinoteke Vinite