Koristimo kolačiće kako bismo osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost ove Internetske trgovine. Za više detalja pogledajte informacije o kolačićima.

Vidimo se na Festivalu traminca 2022. u Iloku!

Vidimo se na Festivalu traminca 2022. u Iloku!

Nakon vizionarskog početka prije tri godine, ali i dvogodišnjeg provlačenja uzrokovanog izazovima globalne epidemije koronavirusa, organizatori Festivala traminca uzbuđeno najavljuju kako će isti 10. i 11. lipnja doživjeti svoje četvrto izdanje.

Grad domaćin je isti - Ilok, no lokacija sadržaja koja obuhvaća gala večeru, radionicu, izložbeni dio kao i after party će biti u prekrasnom i bajkovitom ambijentu hotela Dunav.

Detaljnije informacije vezane uz Festival traminca možete pratiti na službenoj web stranici te na službenoj Facebook stranici festivala.

Dodatno, u našoj šarolikoj ponudi možete proučiti cjelokupnu ponudu traminacaa neke od njih smo izdvojili te ih možete potražiti na kraju bloga. 

Pozivamo Vas da u nastavku pobliže pregledate program Festivala koji sadrži sve potrebne informacije koje će Vas uvjeriti da je Ilok 10. i 11. lipnja mjesto koje morate posjetiti.  Vidimo se! 

Petak, 10. lipnja 19:30

GALA VEČERA, gost Marin Rendić, chef koji u Zagrebu s velikim uspjehom vodi restoran Bistro Apetit by Marin Rendić.

 • Tartar od ribeyea/čips od kulena – Traminac Zima
 • Pastrva sous vide/pesto od medvjeđeg luka – Traminac Trs
 • Palenta/pileća jetrica/pjena od crvene paprike – Traminac Rosamal (Vinarija Papak)
 • Rižoto od butternut tikve/lički brie - Traminac Buhač
 • Crna svinja/krema od mrkve i timjana/mlada mrkva u cikli -Traminac Principovac (Iločki podrumi)
 • Mandarina desert – Traminac izborna berba bobica (Vinarija Dragun)

*Ulaznica za večeru koja uključuje šest slijedova hrane i šest različitih traminaca je 490 kuna. Broj mjesta je ograničen! Rezervaciju možete poslati na sljedeći mail: festival.traminca@gmail.com ili se javiti na telefon: +385981747108.

Subota, 11. lipnja

10.00 – 17.00 sati

ALTO ADIGE – masterclass by LUCA GARDINI  - najbolji traminci Alto Adigea;

GOSTUJUĆA SORTA – Tamjanika, masterclass by  TOMISLAV IVANOVIĆ;

FRANCUSKI SIREVI IZ LIKE I TRAMINAC – Premijerno predstavljanje traminaca iz vinarija Zima, Zajec, Povratak, Baković, Kaselj, Vinum i Krauthaker uz francuske sireve iz Like chefa Marina Rednića koji će, također, u Iloku doživjeti svoje prvo javno predstavljanje;

NEŠTO SASVIM DRUGAČIJE -  Marcellina, traminac iz vinograda u Panoniji u Coloradu na nadmorskoj visini od 200 metara – najviši traminac na svijetu!

ĐORĐE BIKICKI -  Regionalna senzacija koja se prvi put hrvatskoj javnosti predstavila upravo na prvom izdanju Festivala traminca, i to s fantastičnim maceriranim tramincem Uncensored. Ovaj put Đorđe će predstaviti cijeli spektar svojih traminaca i objasniti zašto je Fruška gora idealno podneblje  za tu sortu. Mentor i najbliži suradnik mu je veliki Oskar Maurer iz Hajdukova nedaleko od Subotice.

MARC TEMPE – Veliko predstavljanje ove značajne alzaške vinarije koja je, uz Domaine Weinbach i Zind-Humbrecht, jedina vinarija iz Alsacea koju je Robert Parker, i to za gewueztraminer Grand Cru Mambour Selection de Grain Nobles, nagradio s maksimalnih 100 bodova;

TRAMINAC I ČOKOLADA – Miloš Stojaković iz čokolaterije Aguara priredio je za tri različita predikata Iločkih podruma tri posebne čokolade napravljene samo za ovu prigodu.

 **Ulaznica za sve radionice je 500 kuna. Broj mjesta je ograničen! Rezervaciju možete poslati na sljedeći mail: festival.traminca@gmail.com ili se javiti na telefon: +385981747108.

17.00 – 24.00 sati – Izložba traminaca

Povezani proizvodi

Povezani članci
 1. Festival traminca 2019.

  Festival traminca 2019.

 2. Festival traminca 2020.

  Festival traminca 2020.

 3. O sorti traminac

  O sorti traminac

 4. Festival traminca 2023.

  Festival traminca 2023.