Koristimo kolačiće kako bismo osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost ove Internetske trgovine. Za više detalja pogledajte informacije o kolačićima.

GROW du Monde 2023.

GROW du Monde 2023.

Prvo izdanje GO GROW konferencije održano je 16. lipnja 2023. godine u Osijeku. GO GROW je događaj na kojem se hrvatski i regionalni vinari susreću s posjetiteljima, vinskim entuzijastima i posjetiteljima iz poslovnog svijeta.

Konferencija je nastala kao rezultat spajanja GROW du Monde (skraćenica Grow: Graševina – Olasz riesling – Welsch riesling) i konferencije GO Graševina. GROW du Monde je projekt promoviranja graševine na međunarodnoj vinskoj sceni i specijaliziranim medijima diljem svijeta, koji se svake godine provodi u ključnim zemljama proizvođača graševine.

Ove godine organizacija konferencije pripala je gradu Kutjevu, odnosno regiji Slavoniji i hrvatskom Podunavlju, idealnom mjesto za promociju graševine, ali i hrvatskog vinarstva i vinogradarstva.

GO konferencija o graševini, koju tradicionalno organiziraju Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, savršeno se uklopila u GROW du Monde kreirajući jedinstvenu promociju graševine pod zajedničkim nazivom GO GROW.

S obzirom da Hrvatska ima dugu tradiciju vinogradarstva, svaki četvrti trs zasađen je sortom graševine. Graševina čini izvrsnih 43% vina plasiranih na hrvatsko tržište i pokazala se kao ozbiljan izvozni potencijal. Potencijal ove sorte prepoznaje šira regija, posebice Srednja i Istočna Europa, gdje klimatski uvjeti omogućuju kasniji razvoj i sazrijevanje graševine, što rezultira kvalitetnim vinima.

GO GROW bez sumnje pružio je snažnu potporu brendiranju istočne Hrvatske kao svjetske destinacije vinskog turizma kao i same graševine kao najvažnije hrvatske sorte bijelog vina.

Povezani proizvodi

Povezani članci
 1. Hrvatska graševina najbolje ocijenjena na internacionalnom ocjenjivanju u Pečuhu

  Hrvatska graševina najbolje ocijenjena na internacionalnom ocjenjivanju u Pečuhu

 2. 20% popusta na ponudu vina Antunović

  20% popusta na ponudu vina Antunović

 3. Ekskluzivne etikete kutjevačke linije Koria i nova berba Vinitinog bestsellera

  Ekskluzivne etikete kutjevačke linije Koria i nova berba Vinitinog bestsellera

 4. Akcija vinarije Kutjevo i Vinite do kraja godine uz -15%

  Akcija vinarije Kutjevo i Vinite do kraja godine uz -15%