Hrvatska vina osvojila 254 medalje na ovogodišnjem vinskom natjecanju DWWA

Hrvatska vina osvojila 254 medalje na ovogodišnjem vinskom natjecanju DWWA

Nestrpljivo očekivani rezultati najvećeg i najutjecajnijeg vinskog natjecanja na svijetu, Decanter World Wine Awards napokon su ovdje. Ovogodišnje 18. po redu ocjenjivanju Decanter, održano u Londonu, ujedno je i rekordno po broju kušanih vina. U nastavku otkrijte koja su vina što osvojila.

Na ovogodišnjem svjetskom vinskom natjecanju kušalo se čak 18.094 vina iz 56 zemalja. Tijekom 15 uzastopnih dana u mjesecu lipnju, gotovo 170 stručnih vinskih sudaca činilo je konačni ocjenjivački žiri sastav među kojima je 44 Masters of Wine i 11 Master Sommeliera. Na kraju, dodijeljeno je sveukupno 50 preporuka, 179 platinastih, 635 zlatnih, 5.607 srebrnih i 8.332 brončanih medalja.

S obzirom da su hrvatski vinari izuzetno uvaženi i konkurenti na svjetskoj vinskoj sceni, nije iznenađujuća činjenica koja govori da je na ovogodišnjem izdanju natjecanja čak 254 vina hrvatskih vinara nagrađeno odličjem.

Sljedeće 3 vinarije sa svojim vinima odlikovane su odličjem platinaste medalje, a to su Bire Defora GRG, Benvenuti San Salvatore Muškat te Zure Pošip.

Od etiketa koja su osvojila neku od medalja, a koje ujedno imamo u našoj ponudi izdvojili smo srebrne: 

te brončane: 

Detaljni pregled nagrađenih vina možete pogledati na web-sjedištu Decanter World Wine Awards 2021.

Povezani postovi
  1. Više od 100 medalja na DWWA 2017. Više od 100 medalja na DWWA 2017. Hrvatski vinari osvojili su na prestižnom natjecanju Decanter World Wine Awards u 2017. do sad najveći broj medalja i preporuka - čak 122 između više od 17.000 uzoraka koje je ocijenjivalo više od 200 vinskih eksperata. Štovi&sca
  2. Ispunjena velika očekivanja na 4. WineOS-u Ispunjena velika očekivanja na 4. WineOS-u Nikada nije lako opravdati očekivanja, posebno kada postoji nekoliko grupa koje u cijelom projektu trebaju biti zadovoljne. Možda je i najteže zadovoljiti sebe kada organizirate nekakav događaj jer sve vidite i znate, primijetite svaki nedostatak, sv
  3. 10 zlatnih medalja na Decanteru 2018. 10 zlatnih medalja na Decanteru 2018. Nastavno na zapažen uspjeh hrvatskih vinara 2017. godine, na natjecanju Decanter World Wine Awards u Londonu 2018. hrvatski predstavnici mogu se pohvaliti s ukupno čak 157 odličja. Ovaj uspjeh je bez svake sumnje potvrda upravljanja kvalitetom u
  4. Nova vina Maximo linije iz Kutjeva Nova vina Maximo linije iz Kutjeva Vinarija Kutjevo predstavila je novu berbu i nekoliko noviteta u svojoj vinskoj ponudi. Uz nekoliko dobrih starih znanaca besprijekorne vinske kvalitete, donosimo 2 nove etikete iz linije Maximo.
Povezano