Izdvajamo 5 filmova o vinu koje ćete poželjeti gledati iznova

Izdvajamo 5 filmova o vinu koje ćete poželjeti gledati iznova

Ljeto je službeno započelo, a s njime i bezbrižni sunčani dani te tople večeri idealne za druženja na otvorenom u društvu obitelji i prijatelja.

Pred nama je pravi ljetni vikend koji sa sobom nosi visoke temperature, zašto ga onda ne bismo iskoristili na najbolji mogući način? Gledanje filmova o vinima zvuči kao odlična ideja, stoga smo za Vas priredili 5 zanimljivih i zabavnih naslova, jednako cijenjenih od strane publike i filmskih kritičara, popraćeni kratkim ostvrtima.                        

Također, u nastavku možete pronaći nekoliko prijedloga za osvježenje dok uživate u filmskim scenama.

1. Dobra godina

Radnja filma A Good Year iz 2006. godine, fokusirana je na život glavnog lika Maxa Skinera, britanskog investicijskog bankara kojemu putovanje u Provansu promijeni pogled na svijet. Naime, nakon smrti svoga ujaka, Skinner naslijedi francusku vinariju koja je locirana u mjestu u kojemu je mladi Max proveo sretno djetinjstvo. On sa željom prodaje vinarije u što bržem vremenskom roku, otputuje u Provansu. Unatoč njegovoj tvrdoglavosti, Skinner otkriva ljepote u novom načinu života u Provansi, ali i u ljudima s kojima se susreće. Hoće li Max odmah prodati vinariju ili će svoj užurbani stil života zamijeniti onim u romantičnoj Provansi? Odgovore na pitanja lakše ćete saznati uz čašu vina osebujne voćne aromatike, a riječ je o etiketi Korlat Cabernet Sauvignon 2016.

2. Šetnja u oblacima

Ukoliko ste ljubitelj romantičnih drama, onda je film A Walk In The Clouds iz 1995. godine pravi izbor za Vas. Po mnogim fimskim stručnjacima, ova romantična drama smatrana je jednim od najboljih filmova o vinu ikada snimljenih. Radnja filma smještena je u dolini Napa u Kaliforniji. Nakon završetka Drugog svjetskog rata, vojnik Paul Sutton vratio se kući svojoj supruzi Betty, no njihova bračna idila nedugo nakon, nažalost završava. U tome trenutku vino dobiva svoj pun značaj u priči. Naime, Paul odlazi u Sacramento u potrazi za poslom te tako upoznaje Victoriju čija obitelj posjeduje vinograd u okrugu Napa. Kako će se radnja dalje razvijati i hoće li Victoria osvojiti srce vojnika Paula? Saznajte sami uz čašu savršenog osvježenja nove etikete ružičastog vina, Šipun Trojišćina 2019.

3. Somelijer

Ako više uživate u dokumentarnim filmovima te ste zainteresirani za više informacija o vinu, onda je ovaj naslov odličan odabir za Vas. Biti sommelier je ozbiljno umijeće vežući sa sobom puno uloženog truda i vještina, a to je srž samog filma Somm, dokumentarca iz 2012. godine. Radnja se razvija oko četiri sommeliera koji pokušavaju položiti diplomu Master Sommelier, što je izazovan stupanj edukacije. Ovaj film, uz fascinantno proučavanje ljudi koji žele postati majstorski sommelieri, istovremeno pruža uvid u njihove emocije, nade i strahove. Uživajte u ovom dokumentarcu uz cvjetnu i voćnu aromatiku vina Antunović Graševina Premium 2015

Filmovi o vinu

4. Godina kometa

Year of the Comet, romantično je pustolovni film iz 1992. godine. Radnja ovog filma gradi se oko potrage za bocom rijetkog vina kako bi se etiketa što bolje prodala na aukciji. Potraga iznenada povezuje glavne likove, Tima i Margaret koji, kako bi radnja bia još zanimljivija, nisu jedini u potrazi za tim vinom. Međutim, drugi su zainteresirani za tu bocu vina iz sasvim drugih razloga. Naime, specifičnost ove boce vina je u tome što je punjena u vrijeme davnog pojavljivanja Halleyjeve komete. Tijekom ove uzbudljive potrage, dolazi do brojnih problema i komplikacija što će Vas držati,,na rubu“ do samog kraja filma. Kako bi se ublažila napetost filma, za to će se pobrinuti vino uravnotežene svježine - Krauthaker Pinot sivi 2019.

5. Godina u Burgundiji

Godine su nevjerojatno važna sastavnica u procesu proizvodnje vina jer definiraju cijeli proces od početka do samoga kraja, odnosno od grožđa do punjenja butelja. A Year in Burgundy, film iz 2013. Godine snimljen je u jednoj od najpopularnijih vinskih regija na svijetu. U kojoj? Otkrijte sami u dokumentaracu koji slijedi vinarske obitelji i uvodi gledatelje duboko u višeslojni proces koji predstavlja vinarstvo uz čašu vrhunskog pjenušca, Josipović Pjenušac Jazz.

Sve što Vam preostaje je da se udobno smjestite, okružite ugodnim društvom, opskrbite laganom hranom i osvježavajućim vinskim kapljicama te uživate u filmskom maratonu. Uzdravlje!

Povezani postovi
  1. Novo izdanje e-vinoteke Vinite Novo izdanje e-vinoteke Vinite Vinoteka Vinita ponosno predstavlja svoje potpuno novo digitalno izdanje. Fokus ponude i dalje je usmjeren na odabrane vinske etikete istočne kontinentalne Hrvatske, ali nova e-vinoteka na novoj platformi nudi potpuno novo korisničko iskustvo, nove f
  2. Uskršnja preporuka vina Kutjevo Uskršnja preporuka vina Kutjevo Uz značajnu duhovnu komponentu blagdana Uskrsa, tradicija obično nalaže bogatu trpezu i užitak u hrani uz koju sugeriramo 3 vina vinarije Kutjevo. Predložena vina sljubljuju se s uskršnjim jelima i dolaze s prigodnim blagdanskim cijenama.
  3. Pjenušavo ljetno osvježenje Pjenušavo ljetno osvježenje Ovogodišnje je ljeto tek u drugoj polovini srpnja ostvarilo prave ljetne temperature, a ovog puta skloni smo osvježenje potražiti u pjenušavim vinima. Ponudu proširujemo s 3 nova pjenušca iz Feravina i preporučam
  4. Najava degustacije Magnus Magnum Najava degustacije Magnus Magnum U petak, 07.09.2018. vinoteka Vinita otvara jesensku sezonu degustacija u velikom formatu - degustiraju se vina iz magnum boca.
Povezano