Koristimo kolačiće kako bismo osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost ove Internetske trgovine. Za više detalja pogledajte informacije o kolačićima.

Kako nastaju ružičasta vina? + Valentinovska rose akcija

Kako nastaju ružičasta vina? + Valentinovska rose akcija

Kako nastaju ružičasta vina? + Valentinovska rose akcija

Kako nastaju ružičasta vina? + Valentinovska rose akcija

Dan svetog Valentina, koji se ujedno obilježava i kao Dan zaljubljenih, savršeno je vrijeme za uživanje u osvježavajućim i nježnim ružičastim vinima. No, jeste li se ikada zapitali kako nastaju ružičasta vina? Ili pak mislite da se rosé vina dobivaju jednostavnim miješanjem bijelog i crvenog vina?

Rosé vina poznata su po svome laganom tijelu i delikatnoj aromi, ali i svježini na nepcu. Ružičasta vina se najčešće povezuju s toplim vremenom i laganim ručkom na otvorenom, no njihova svestranost i besprijekorna pitkosti pozivaju nas da ih bezbroj puta ponovno otvorimo. Rosé vina su u posljednje vrijeme postala nevjerojatno popularna, ali čak i brojni poklonici ove vrste vina nisu uvijek sigurni kako se ona izrađuje.

Pojednostavljeno rečeno, ružičasta vina vinificiraju se kao bijela vina, ali proizvedena od crvenog grožđa te tako govorimo o metodi maceracije. Tajna ove metode je u tome da se pigmenti koji daju boju vinima nalaze u pokožici grožđa. Svježe iscijeđeni sok dobiven iz grožđa je proziran, no kada se u kratkom vremenskom razdoblju ostavi sa svojom tamnom pokožicom, prelazi u prekrasnu ružičastu boju. Što se duže sok nalazi u kontaktu s pokožicom, to će nijansa ružičaste boje biti tamnija. S druge strane, što manje vremena provede s pokožicom to će boja biti svijetlija i nježnija. Prosječno vremensko razdoblje ne traje duže od tri dana, a ponekad kontakt ne traje dulje od samo nekoliko sati.

Kako bi vino postiglo onu savršenu ružičastu boju, sok ne ostaje u kontaktu s pokožicom duže od 20 sati. Što se tiče same boje rosé vina, ona može oscilirati od svjetle, nježne ružičaste boje pa sve do svijetle boje rubina te ostalih crvenkastih nijansi. Ružičasta vina u pravilu nisu vina koja trebaju dozrijevati, ona su proizvedena sa svježim voćnim okusom i trebala bi se popiti unutar 1-2 godine od berbe.

Iz značajna lepeze etiketa ružičastih vina vinoteke Vinite za Vas smo izdvojili 4 vrlo zanimljiva vina s posebnim popustom od 15%:

Izdvojena ružičasta vina imaju posebni valentinovski popust od 15% u trajanju od 11.02. do 15.02.2021. 

Sad kada smo Vam otkrili kako nastaje, vrijeme je da otvorite bocu svog omiljenog roséa i upotpunite svoje Valentinovo ugodnim društvom i finim vinskim kapljicama. Uzdravlje!

Napomena: Popusti se ne mogu kombinirati s drugim akcijama. Besplatna dostava vrijedi za košarice u vrijednosti 500 kuna i više.

Povezani proizvodi

Povezani članci
 1. Valentinovska vina za Vaš poseban užitak

  Valentinovska vina za Vaš poseban užitak

 2. Uskršnja preporuka vina Kutjevo

  Uskršnja preporuka vina Kutjevo

 3. 10% popusta + otvarač na poklon

  10% popusta + otvarač na poklon

 4. Ružičasto Valentinovo s -15%

  Ružičasto Valentinovo s -15%