Kako se zaštiti od prevare u strci koju sa sobom donosi fenomen zvan Black Friday?

Kako se zaštiti od prevare u strci koju sa sobom donosi fenomen zvan Black Friday?

Već s prvim danima jeseni počinju najave za Black Friday ili Crni petak – dan u godini kada se brojni proizvodi raznih kategorija mogu pronaći, kako u fizičkim trgovinama tako i u online okruženju, po cijenama nižim čak i do 90 posto. Obilježava se na posljednji petak u studenom, odnosno na dan nakon američkog praznika Dana zahvalnosti.

Nedavno je Udruga eCommerce Hrvatska provela istraživanje u kojem je čak 61% kupaca izjavilo da se boji krađe podataka prilikom online kupovine. Vinoteka Vinita neprestano brine za sigurnost Vaših podataka te vodi računa o najmanjim detaljima. Zato Vam u nastavku donosimo par savjeta kako biste se na vrijeme zaštitili od prijevare i bezbrižno uživali u online kupovini.

Radi osobne sigurnosti, prilikom kupovine određenog proizvoda s bilo kojeg web shopa, osobito u razdoblju velikih sniženja, važno je pravovremeno prepoznati lažne web shopove. To se može ostvariti pretragom povijesti rada određenog poslovnog subjekta, točnije provjerom ima li isti poslovni subjekt društveni dokaz u obliku društvenih mreža ili pouzdanih recenzija. Dodatno, potrebno je provjeriti nudi li određeni web shop neki od sigurnosnih načina plaćanja.

Još jedna odlična stvar kada je riječ o provjeri sigurnosti online trgovine je i korištenje Trusted shop, certifkacije Udruge eCommerce Hrvatska, kojom trgovci pokazuju svojim kupcima da su web shop od povjerenja.

Sad kada znate sve potrebne informacije o zaštiti svojih podataka prilikom online kupovine, vrijeme je da naručite svoju omiljenu etiketu i upotpunite svoj vikend ugodnim društvom i finim vinskim kapljicama. Uzdravlje!

Povezani postovi
  1. Crni petak? Mi smo ipak skloniji bijelom (vinu) Crni petak? Mi smo ipak skloniji bijelom (vinu) U općem kaosu recentnog komuniciranja crnih petaka, crnih vikenada, crnih tjedana ili mjeseci, a pod dojmom poprilično atipične godine, neki bi mogli zaključiti i da ova numerički simpatična 2020. ima sličan crni prizvuk. Usprkos tome, vinoteka Vinit
  2. Black Friday u Viniti s 20% popusta na 6 popularnih etiketa Black Friday u Viniti s 20% popusta na 6 popularnih etiketa Sutra započinje groznica velikih popusta kada imamo priliku obaviti blagdansku kupovinu za naše najbliže, ali počastiti i sebe. Iako je sutra Black Friday, nije sve tako crno - ima nečeg i u bijelom (vinu). Zato smo za Vas priredili odličnu prom
  3. Zaštita od inflacije: Je li vrhunsko vino novo zlato? Zaštita od inflacije: Je li vrhunsko vino novo zlato? Potaknuti s nekoliko recentnih članaka i rasprava, u ovom izdanju bloga odlučili smo se pozabaviti malo drugačijom temom od onih koje obično preferiramo, a vezana je uz vino kao investiciju.