Ljetna rose vina

Ljetna rose vina

Konvencionalna vinska mudrost nalaže da su mlada, svježa vina, manjeg sadržaja alkohola, a viših kiselina - idealni suputnici ljetnih vrućina. Navedene karakteristike vrlo često opisuju rose vina prošlogodišnje berbe te smo iz tog razloga ovaj tekst odlučili posvetiti upravo njima. 

Rose se vina najčešće nazivaju ženskim vinom ili pak vinom u kojem uživaju dame, no unatoč tom nazivlju, svojom su elegantnošću osvojila i mnoga muška srca te postala vrlo popularnim izborom u društvima pravih vinoljubaca. Iz dana u dan vinske su karte sve bogatije ponudom rose vina, a vinari se trude širiti raznolikost ponude vinificiranjem ružičastih vina.

U ovim danima kada živa u termometru neumorno premašuje 30°C te zbog čega neprestano tražimo onaj osvježavajući gutljaj koji će utažiti gotovo neutaživu želju za osvježenjem - možemo biti zahvalni na svim tim trendovima koji su vinare motivirali da za nas proizvode ove savršene ljetne suputnike. Čaša jednog ohlađenog rosea je sve što će biti potrebno kako bi mogli uživati pod suncem, bilo da se odmaramo na plaži ili da se spremamo uživati roštilj. 

S rose vinima svi mogu biti sigurni kako će pronaći barem jedno koje njima odgovara, a razlog tome je što ih vrlo često možemo pronaći u svim razinama neprovrelog šećera:  suha, polusuha, poluslatka, ali i slatka, a među tolikom paletom raznolikosti, svatko će moći pronaći svojega favorita. 

Kako smo već spomenuli, za ove je tople dane vrlo bitno da vino bude mlado i svježe, a to bi značilo da u ovome trenutku gledate etikete koje su označene s berbom iz 2019. godine. U našoj ponudi trenutačno možete pronaći 7 različitih rose etiketa prošlogodišnje berbe, a s kojima ćete uistinu moći utažiti ljetnu žeđ.

Od suhih rose vina tu su: Antunović Cuvée RoséKutjevo Rosé Premium te PP Orahovica Frankovka Rose, dok kao predstavnike polusuhog izdanja možemo predstaviti Belje Rose te Pinkertov Rose. Oni koji pak više uživaju nešto slađe iteracije pozivamo da pogledaju dva Vinitina best-selleraJosić Pannonium Dea Rose kao i Buhačev Rose.

Kada bismo se morali ograničiti samo na jednu vrstu vina koju smijemo piti u narednim mjesecima, bez razmišljanja taj bi izbor bio upravo elegantni rose. Uzdravlje!

Povezani postovi
  1. Valentinovska vina za Vaš poseban užitak Valentinovska vina za Vaš poseban užitak Neovisno o tome s kim slavite dan sv. Valentina, čaša (ili dvije) dobro odabranog vina učnit će Vaše druženje posebnim. Za Vas smo za ovu prigodu odabrali 4 vina koja će se izvrsno sljubiti s hranom u proslavi Valentinova. Uz navedeno,
  2. Pjenušavo ljetno osvježenje Pjenušavo ljetno osvježenje Ovogodišnje je ljeto tek u drugoj polovini srpnja ostvarilo prave ljetne temperature, a ovog puta skloni smo osvježenje potražiti u pjenušavim vinima. Ponudu proširujemo s 3 nova pjenušca iz Feravina i preporučam
  3. Ružičasto Valentinovo s -15% Ružičasto Valentinovo s -15% Nadolazeći blagdan sv. Valentina tradicionalno vežemo uz simbole ljubavi i afekcije te je izvrstan trenutak za zajedničko uživanje u vinu. Ovo Valentinovo želimo obilježiti s 2 vruća noviteta rosé vina uz jednako vruće prigodne cijene. 
  4. Degustacija vina vinarije Perak Degustacija vina vinarije Perak U četvrtak, 28. ožujka s početkom u 20:00 sati u prostorima Vinoteke Vinita održat će se degustacija vrhunskih i kvalitetnih vina vinarije Perak. Vinogradi vinarije Perak smješteni su u kutjevačkom vinogorju na južnim padinama Krndije, a najbolja pot
Povezano