Pjenušavo ljetno osvježenje

Pjenušavo ljetno osvježenje

Ovogodišnje je ljeto tek u drugoj polovini srpnja ostvarilo prave ljetne temperature, a ovog puta skloni smo osvježenje potražiti u pjenušavim vinima. Ponudu proširujemo s 3 nova pjenušca iz Feravina i preporučamo još 2 pjenušava vina za idealno ljetno temperiranje.

Feravino je ovog ljeta predstavilo novu liniju pjenušavih vina od osobitih lokalnih sorti te im nadjenulo prigodna imena.Grasecco tako asocira na talijanski prosecco proizveden od kontinentalnog aduta bijelog sortimenta - graševine. Gresecco Brut je lagano pjenušavo vino, iskričavog perlanja, citrusno osvježavajuć te adekvatno ohlađen sjajno parira ljetnim vrućinama. Sličan vinski profil ima i Grasecco Extra Brut, s nešto više aromatike na kvasce i prepečeni tost. Kao ženstveni partner Graseccu dolazi ružičasta Francesca, raskošni ljetni rose pjenušac od frankovke. Francesca asocira na crveno bobičasto voće, malinu i jagodu, a osim ljetnog osvježenja izvrsno će pratiti široku lepezu jela i zahvalno je vino za sljubljivanje s hranom.

Uz 3 nova pjenušca, za uspješnu borbu protiv ljetnih vrućina sugerimo još 2 pjenušca. Kutjevački Maximo Brut također je pjenašac od graševine, ugodne sortne aromatike i osvježavajućeg karaktera, ali nešto ozbiljnijeg izričaja i snažnijeg tijela. Na tragu naglašenijeg tijela dolazi i Süberov Pjenušac Rose oblikovan od cabernet sauvignona, ali u pjenušavom i osvježavajućem tonu. Kao i prethodni rose, vrlo je zahvalan za sljubljivanje s hranom, a sam je dovoljan za aperitivno osvježenje.

Svoje osvježenje u pjenušcima potražite kao samostalno piće, uz laganu ljetnu zalogajnu hranu, a neki će ih zasigurno rado kušati u ljetnim koktelima od pjenušavih vina. Želimo Vam ugodan, vinom rashlađeni kolovoz!

Povezani postovi
  1. Upoznavanje graševine - 1. dio Upoznavanje graševine - 1. dio Graševina je nedvojbeno najznačajnija vinska sorta Hrvatske, sa 24,7% ukupne površine sortimenta predstavlja vodeću hrvatsku sortu ispred malvazije istarske i plavca malog. Graševina je izrazito dominantna kontinentalna sorta koj
  2. Valentinovska vina za Vaš poseban užitak Valentinovska vina za Vaš poseban užitak Neovisno o tome s kim slavite dan sv. Valentina, čaša (ili dvije) dobro odabranog vina učnit će Vaše druženje posebnim. Za Vas smo za ovu prigodu odabrali 4 vina koja će se izvrsno sljubiti s hranom u proslavi Valentinova. Uz navedeno,
  3. Najbolje vino uz slavonski kulen Najbolje vino uz slavonski kulen Sljubljivanje vina i hrane je sve samo ne lagano. Postoje osnovna pravila, no kada krenemo u razne kombinacije pojavljuju se brojni problemi. Karakter jela, odnosno začini i umaci, ono su što bi nas trebalo usmjeriti u traženju točno određenog vina k
  4. Uskršnja preporuka vina Kutjevo Uskršnja preporuka vina Kutjevo Uz značajnu duhovnu komponentu blagdana Uskrsa, tradicija obično nalaže bogatu trpezu i užitak u hrani uz koju sugeriramo 3 vina vinarije Kutjevo. Predložena vina sljubljuju se s uskršnjim jelima i dolaze s prigodnim blagdanskim cijenama.
Povezano