Nova vina Maximo linije iz Kutjeva

Nova vina Maximo linije iz Kutjeva

Vinarija Kutjevo predstavila je novu berbu i nekoliko noviteta u svojoj vinskoj ponudi. Uz nekoliko dobrih starih znanaca besprijekorne vinske kvalitete, donosimo 2 nove etikete iz linije Maximo.

U ponudi vinoteke Vinite od samog početka godine sugerirali smo Kutjevo Graševinu 2017 kao jednog od favorita berbe u sortimentu. Pristigla priznanja s prestižnih natjecanja potvrdila su izvrsnost ove kutjevačke graševine. Na tragu sorte valja istaknuti i Maximo Brut, prvi hrvatski pjenušac od graševine proizveden šampanjskom (champenoise) metodom.

U istoj linjii Maximo, od sada možete kušati i dvije kupaže. Maximo Oro mješavina je graševine i chardonnaya, grožđa dobivenog od starih nasada položaja Vetovo. Ovo vino je zaokruženog i skladnog tijela, svježine graševine i punoće chardonnaya, fine slasne aromatike koja proizlazi iz glicerola.

Maximo Nero crvena je kupaža bordoškog stila s kutjevačkim potpisom. Kupažu čine 3 sorte, cabernet sauvignon, merlot i syrah, a karakteriziraju ju živahne osvježavajuće kiseline i fina voćnost primarnih asocijacija na crno bobičasto voće, kupinu i višnju.

Pogledajte cjelokupnu ponudu vinarije Kutjevo i potražite svog favorita.

Povezani postovi
  1. Upoznavanje graševine - 1. dio Upoznavanje graševine - 1. dio Graševina je nedvojbeno najznačajnija vinska sorta Hrvatske, sa 24,7% ukupne površine sortimenta predstavlja vodeću hrvatsku sortu ispred malvazije istarske i plavca malog. Graševina je izrazito dominantna kontinentalna sorta koj
  2. Više od 100 medalja na DWWA 2017. Više od 100 medalja na DWWA 2017. Hrvatski vinari osvojili su na prestižnom natjecanju Decanter World Wine Awards u 2017. do sad najveći broj medalja i preporuka - čak 122 između više od 17.000 uzoraka koje je ocijenjivalo više od 200 vinskih eksperata. Štovi&sca
  3. Najbolje vino uz slavonski kulen Najbolje vino uz slavonski kulen Sljubljivanje vina i hrane je sve samo ne lagano. Postoje osnovna pravila, no kada krenemo u razne kombinacije pojavljuju se brojni problemi. Karakter jela, odnosno začini i umaci, ono su što bi nas trebalo usmjeriti u traženju točno određenog vina k
  4. Uskršnja preporuka vina Kutjevo Uskršnja preporuka vina Kutjevo Uz značajnu duhovnu komponentu blagdana Uskrsa, tradicija obično nalaže bogatu trpezu i užitak u hrani uz koju sugeriramo 3 vina vinarije Kutjevo. Predložena vina sljubljuju se s uskršnjim jelima i dolaze s prigodnim blagdanskim cijenama.
Povezano