Nova vina Maximo linije iz Kutjeva

Nova vina Maximo linije iz Kutjeva

Vinarija Kutjevo predstavila je novu berbu i nekoliko noviteta u svojoj vinskoj ponudi. Uz nekoliko dobrih starih znanaca besprijekorne vinske kvalitete, donosimo 2 nove etikete iz linije Maximo.

U ponudi vinoteke Vinite od samog početka godine sugerirali smo Kutjevo Graševinu 2017 kao jednog od favorita berbe u sortimentu. Pristigla priznanja s prestižnih natjecanja potvrdila su izvrsnost ove kutjevačke graševine. Na tragu sorte valja istaknuti i Maximo Brut, prvi hrvatski pjenušac od graševine proizveden šampanjskom (champenoise) metodom.

U istoj linjii Maximo, od sada možete kušati i dvije kupaže. Maximo Oro mješavina je graševine i chardonnaya, grožđa dobivenog od starih nasada položaja Vetovo. Ovo vino je zaokruženog i skladnog tijela, svježine graševine i punoće chardonnaya, fine slasne aromatike koja proizlazi iz glicerola.

Maximo Nero crvena je kupaža bordoškog stila s kutjevačkim potpisom. Kupažu čine 3 sorte, cabernet sauvignon, merlot i syrah, a karakteriziraju ju živahne osvježavajuće kiseline i fina voćnost primarnih asocijacija na crno bobičasto voće, kupinu i višnju.

Pogledajte cjelokupnu ponudu vinarije Kutjevo i potražite svog favorita.

Povezani postovi
  1. Upoznavanje graševine - 1. dio Upoznavanje graševine - 1. dio Graševina je nedvojbeno najznačajnija vinska sorta Hrvatske, sa 24,7% ukupne površine sortimenta predstavlja vodeću hrvatsku sortu ispred malvazije istarske i plavca malog. Graševina je izrazito dominantna kontinentalna sorta k
  2. Više od 100 medalja na DWWA 2017. Više od 100 medalja na DWWA 2017. Hrvatski vinari osvojili su na prestižnom natjecanju Decanter World Wine Awards u 2017. do sad najveći broj medalja i preporuka - čak 122 između više od 17.000 uzoraka koje je ocijenjivalo više od 200 vinskih eksperata. Štovi
  3. Najbolje vino uz slavonski kulen Najbolje vino uz slavonski kulen Sljubljivanje vina i hrane je sve samo ne lagano. Postoje osnovna pravila, no kada krenemo u razne kombinacije pojavljuju se brojni problemi. Karakter jela, odnosno začini i umaci, ono su što bi nas trebalo usmjeriti u traženju točno određenog v
  4. Uskršnja preporuka vina Kutjevo Uskršnja preporuka vina Kutjevo Uz značajnu duhovnu komponentu blagdana Uskrsa, tradicija obično nalaže bogatu trpezu i užitak u hrani uz koju sugeriramo 3 vina vinarije Kutjevo. Predložena vina sljubljuju se s uskršnjim jelima i dolaze s prigodnim blagdanskim cijenama.
Povezano