Nova drugačija vina i nove berbe vinskih favorita

Nova drugačija vina i nove berbe vinskih favorita

S novom berbom dolaze nova, izvrsna vina koja upotpunjuju raznovrsnu ponudu vinoteke Vinite. S dolaskom brojnih noviteta u šarolikoj ponudi, mi smo ipak izdvojili 2 potpuno nova vina na tržištu s malo drugačijim konceptom, kao i 4 prokušana favorita vinoteke koji dolaze s novom berbom.

Među novitetima pronašle su se dvije etikete nove vinarije Enosophia. Vinarija Enosophia nalazi se u srcu Slavonijgdje svoje vrijednosti zasniva na konceptima održivosti i društvene odgovornosti te naglasak stavlja na potpuno novi doživljaj vina. Njezine posebnosti su ručno branje grožđa i moderna prerada što ju istovremeno čini tradicionalnom i suvremenom vinarijom

Njihov suvremeni i inovativni pristup odražava se čak i kod vrste boce. Naime, naljepnice koje se nalaze na samim bocama su interaktivne, a cilj im je educirati kupce o samom vinu kao i o vinariji. Sve što Vam je potrebno je besplatna Android / iOS aplikacija pomoću koje ćete skenirati naljepnicu.

Enosophia App

Enosophia Matarouge 2020 privlačan je rose čistog mirisa. Točnije, ima blago voćan miris s naglaskom na svježe crveno voće poput maline. Ova etiketa je suhog okusa, mekana, zaobljena i popraćena maslačnim notama te ugodnom svježinom. S druge strane, Enosophia Trs No. 5 2020 je vino svijetlo žute boje i elegantnog, čistog te trajanog mirisa. Također, ovo vino je suho, mekano te popraćeno privlačnom svježinom kojoj Graševini daje živost i lepršavost.

Sljedeća od noviteta je etiketa Galić Sauvignon Blanc 2020. Ovo vino je oplemenjeno mineralnim karakterom i svježinom hrskavih kiselina. Ukoliko ste ljubitelj intenzivne i pune voćne arome u kojoj dominira aroma bazge i dinje koje se isprepliću s herbalnim aromama šparoge i limunske trave onda je ova etiketa savršena za Vas.

Kutjevo Graševina De Gotho 2019 je graševina posebne linije De Gotho. Vino je zlatnožute boje s voćnim mirisima koji asociraju na breskvu, zrelu jabuku i dunju. Na nepcu vino je svježe, skladno, puno, kompleksno i trajno. Ova etiketa je izvrsna ideja za poklon ukoliko nemate spremljen isti za nadolazeću posebnu priliku. Također, ovo vino je nasljednik platinaste berbe 2018. s Decanterovog ocjenjivanja 2020. godine. Ukoliko Vas zanima koje su hrvatske etikete osvojile koje medalje na ovogodišinjem vinskom natjecanju DWWA, više možete pročitati u našoj objavi

Ukoliko ste ljubitelj laganog, fino uglađenog, poluslatkog muškata žutog, onda smo pronašli Vašeg novog favorita. Krauthaker Muškat žuti 2020 vino je koje u svome aromatskom spektru sadrži slatkasti voćni mirisi marelice, breskve i naranče, vrlo je pitko i ugodno.

Kao posljednji izdvojeni novitet našao se Josić Merlot 2018. Zanimljivost koja se veže za ovaj merlot je ta što je odležavao u novim, a dio u starim barrique bačvama te daje fino zaokružen, mekan vinski uradak koji djeluje kao da je duže odležavao nego što to godina berbe sugerira.

Iznimno je bilo teško među svim novitetima izdvojiti prethodno nabrojana vina te iz tog razloga naša je iskrena preporuka da isprobate sva te sami odlučite u kojoj čaši pak najviše uživate. Uzdravlje!

Povezani postovi
  1. Novo izdanje e-vinoteke Vinite Novo izdanje e-vinoteke Vinite Vinoteka Vinita ponosno predstavlja svoje potpuno novo digitalno izdanje. Fokus ponude i dalje je usmjeren na odabrane vinske etikete istočne kontinentalne Hrvatske, ali nova e-vinoteka na novoj platformi nudi potpuno novo korisničko iskustvo, nove f
  2. Pet novih vinara u ponudi e-vinoteke Vinite Pet novih vinara u ponudi e-vinoteke Vinite Ponuda izvrsnih vina e-vinoteke upotpunjena je za 5 novih vinara: Enjingi, Iločki podrumi, Markota, Mihalj i Sontacchi. Svaki vinar zastupljen je s nekoliko odabranih etiketa koje izvrsno predstavljaju vinara i vinogorje iz kojeg dolazi. Pogledajte n
  3. Najava degustacije Magnus Magnum Najava degustacije Magnus Magnum U petak, 07.09.2018. vinoteka Vinita otvara jesensku sezonu degustacija u velikom formatu - degustiraju se vina iz magnum boca.
  4. Halloween, Hellowine 4.0 Halloween, Hellowine 4.0 Četvrtu godinu za redom Vinita priređuje vrhunsku vinsku uživanciju u najstrašnijoj noći u godini! Oni koji su već iskusili naš #hellowine u jezovitom podrumu znaju da odabrana vina dižu iz mrtvih, a oni koji će nam se pridružiti po prvi put neka se
Povezano