Koristimo kolačiće kako bismo personalizirali sadržaj, omogućili značajke društvenih mreža i analizirali promet. Nastavkom korištenja stranice pristajete na našu izjavu o privatnosti i kolačićima. Više informacija možete pronaći na stranicama Uvjeti korištenja i kupnje te Uporaba kolačića.
Omiljeni recepti za koktele od pjenušca koje možete sami pripremiti kod kuće

Iako je proslava Nove godine iza nas, uvijek je korisno znati pokoji novi recept koji će okus pjenušavih koktela podići na posve novu razinu. Kod Julie Sheppard pronašli smo pet klasičnih spojeva moderne obrade pjenušavih koktela.
Ako je pjenušavo vino idealno za razne vrste proslava, onda jedinstveni kokteli od pjenušca nedvojbeno mogu i više nego oduševiti Vaše goste. U nastavku možete pronaći recepte i savjete za pravljenje koktela s pjenušcima.
Buck's Fizz
Buck’s Fizz recept osmišljen je 1921. godine u Buck’s klubu u Londonu. Mnogi ga smatraju klasičnim koktelom za doručak, a odličan je izbor i za svečana slavlja zahvaljujući okusu citrusa naranče. Točne količine se mogu prilagoditi prema veličini Vaše čaše, a omjer koji se koristi kod pravljenja ovog koktela iznosi 2:1.
Sastojci: 100 ml Kutjevo Maximo Brut, 50 ml svježe cijeđenog soka od naranče
Ukras: Kriška naranče
Način izrade: Ulijte pjenušac u ohlađenu čašu, zatim ulijte sok od naranče.
Pjenušac Margarita
Ovo piće koje će biti savršeno za početak Vaše zabave može se poslužiti i s malo gazirane ili negazirane vode. Za više elegancije, koktel možete poslužiti u čaši predviđenoj za koktel, nerazrijeđeno, preko jedne kocke leda.
Sastojci: 50 ml tekile, 25 ml soka limete, 12,5 ml šećernog sirupa, 50 ml Enosophia pjenušac Nice to see you
Ukras: Tanki kolut svježe narezane limete
Način izrade: Promješajte prva tri sastojka i procijedite preko leda te prelijte pjenušcem.
Klasični koktel od pjenušca
Jedan od najstarijih koktela, koji vuče korijene od sredine 19. stoljeća, jednostavna je varijacija koja je ujedno i prava poslastica. Jednostavno dodajte sve sastojke u čašu i lagano ih promiješajte.
Sastojci: 1 kocka šećera, 2 ili 3 žlice Angostura Bittera, 20 ml konjaka, Josipović Pjenušac Jazz na vrh
Ukras: Nema ukrasa
Način izrade: Stavite kocku šećera u ohlađenu čašu pjenušca i natopite ju biterom. Dodajte konjak, a zatim dopunite čašu pjenušcem, lagano promiješajte i poslužite.
French 75
Ovaj koktel stvoren je 1915. godine u pariškom baru New York od strane Harryja MacElhonea. Ova kombinacija gina i gaziranog pića izazvala je takav “udarac” da ćete se osjećati kao da ste pogođeni snažnim francuskim 75-milimetarskim topom koji se koristio u Prvom svjetskom ratu.
Sastojci: 60 ml gina, 30 ml svježe iscijeđenog soka od limuna, 5 ml šećernog sirupa, Belje La Belle Grand pjenušca do vrha čaše
Ukras: Limunova korica
Način izrade: Stavite gin, limunov sok i šećerni sirup u shaker za koktele. Napunite do pola ledom i protresite. Procijedite u ohlađenu čašu previđenu za pjenušavo vino i prelijte pjenušcem. Ukrasite limunovom koricom.
Twinkle
Ovaj moderni klasik stvorio je 2002. Tony Conigliaro u baru The Lonsdale u Londonu – i to je sigurno najbolje ime za koktel koje savršeno odgovara opisu piće za Vašu zabavu.
Sastojci: 30 ml votke, 15 ml bazginog soka ili likera od bazge, Iločki podrumi Princeps pjenušac do vrha čaše
Ukras: Limunova korica
Način izrade: Stavite votku i bazgin sok/liker u shaker za koktele. Napunite do pola ledom i dobro protresite. Procijedite u ohlađenu čašu i prelijte pjenušcem. Ukrasite limunovom koricom.
Nadamo se da ćete u ovim zanimljivim i nesvakidašnjim koktelima pronaći inspiraciju i neke od njiih uskoro isprobati. Uzdravlje!