Koristimo kolačiće kako bismo osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost ove Internetske trgovine. Za više detalja pogledajte informacije o kolačićima.

Pet knjiga stranih autora za sve entuzijastične ljubitelje vina

Pet knjiga stranih autora za sve entuzijastične ljubitelje vina

Pet knjiga stranih autora za sve entuzijastične ljubitelje vina

Pet knjiga stranih autora za sve entuzijastične ljubitelje vina

Zbunjujuća, no istovremeno intrigirajuća činjenica o vinu je ta da se ono nikada neće u potpunosti savladati kao zasebna tema, ali joj se kao takvoj zasigurno možemo približiti - osobito s nekoliko bitnih knjiga koje ćete poželjeti imati u svojoj kolekciji.

U nastavku Vam donosimo opise pet zabavnih te ujedno intrigirajućih knjiga stranih autora koje će Vam ponuditi pregršt informacija za bolje razumijevanje vinskog svijeta. Posao nam nije bio lak s obzirom na lepezu izbora raznih knjiga o vinu, odnosno na brojnost naslova ove specifične tematike.

Bilo da ste vinski ljubitelj željan usavršavanja vlastitog znanja ili ste pak ležerniji ljubitelj određene sorte, na našem ćete popisu zasigurno pronaći štivo koje će Vam najviše odgovarati.

The World Atlas of Wine, odnosno Svjetski atlas vina, zabavni je vinski putopis autora Hugh i Jancis Robinsona. U sedmom izdanju, ova klasična vinska knjiga smatra se vinskom biblijom za ozbiljne ljubitelje vina, koja sadrži preko 400 stranica ispunjenih raznim informacijama o povijesti vina, vinskim regijama, samome grožđu, njegovom čuvanju i vinskim podrumima. Ukoliko se odlučite udubiti u ovaj zabavni vinski putopis, osvježenje možete potražiti u kupaži Galić Crno9 2015.

The Wine Bible, prevedeno s engleskog jezika – Vinska Biblija predstavlja jedno zabavno, jednim dijelom autoritativno te izuzetno zanimljivo djelo autorice Karen MacNeil. Vinska Biblija može se jednim djelom doživjeti i kao dinamičan tečaj u kojemu autorica čitatelju duboko utemeljuje osnove o vinu, sortama, vinogradima, klimi, o važnosti atributa vina i razne druge spoznaje. Djelo se dalje razvija na razne informativne priloge, anegdote, važne definicije, prekrasne fotografije i preporučene etikete. Uz čašu PP Orahovica Martin Albus Frankovka 2017 otkrijte sve što trebate znati vezano za čuvanje, posluživanje i uživanje u najljepšem napitku na svijetu.

Pet knjiga stranih autora za sve entuzijastične ljubitelje vina

Sljedeći na našem popisu je vodič Wine Folly: Magnum Edition: The Master Guide. Riječ je o savršenom vodiču za svakoga tko želi svoje znanje o vinu podići na višu razinu na praktičan i zabavan način. Ovo djelo postalo je prava senzacija zbog svog inovativnog, a istovremeno lako shvatljivog pristupa učenju o vinu. Ukoliko se bliži posebna prilika ili tražite poklon za rođendan, onda će ova knjiga uz bocu Antunović Chardonnay Sur Lie 2017 Grand Selection biti vrhunski dar za svakog ljubitelja vina.

Wine Simple: A Totally Approachable Guide, odnosno Vino pojednostavljeno: Potpuno pristupačan vodič djelo je jednog od najcjenjenijih i najomiljenijih sommeliera u svijetu, Alda Sohma. Ovo djelo predstavlja važan vodič koji započinje s osnovama vina pretvorenih u lako upijajuće informacije te praktične savjete o ključnim sortama i vinskim regijama. Također, autor kroz djelo čitatelje uči kako podići znanje o vinu na novu razinu i unaprijediti njihovo nepce uključujući razne tehnike degustacije vina. Nakon pročitanog djela, preporučamo da naučeno primjenite na elegantnoj etiketi Krauthaker Julia 2019.

The Periodic Table of Wine, tj. Periodni sustav vina, knjiga je koja pametno predstavlja sažeti referentni vodič za vino i vinske regije. Vinska stručnjakinja, ujedno i autorica, Sarah Rowland napisala je knjigu, osmišljenu kao periodni sustav, gdje je točno 127 vina opisala po bitnim svojstvima kao što su boja, aroma i okus. Od bijelih do ružičastih do crvenih vina, uključujući i pjenušava, suha i slatka vina. Dobiveni rezultat je interesantni džepni vodič za vino koji će Vam olakšati snalaženje po vinskim listama i policama. Pročitano također možete primijeniti uz čašu Enosophia Matarouge 2020.

Nadamo se kako će Vas ovaj zanimljivi popis knjiga potaknuti na povećanje Vašeg samopouzdanja, znatiželje i entuzijazma za nove okuse, nove sorte te na otkrivanje novih segmenata u uzbudljivom vinskome svijetu.

Pronađite na našem popisu svoje omiljeno djelo, potom se prepustite stranicama stručnog vodiča te saznajte nešto novo o vinima, kako valjano uživati u njima, s čime ih sljubiti... A kada odlučite koje etikete biste sljedeće voljeli isprobati, potražite ih u našoj raznovrsnoj ponudi. Uzdravlje!

Povezani proizvodi

Povezani članci
 1. Upoznavanje graševine - 1. dio

  Upoznavanje graševine - 1. dio

 2. Najbolje vino uz slavonski kulen

  Najbolje vino uz slavonski kulen

 3. Vinoteka Vinita na Večeri vina i umjetnosti

  Vinoteka Vinita na Večeri vina i umjetnosti

 4. Najava degustacije Magnus Magnum

  Najava degustacije Magnus Magnum