Koristimo kolačiće kako bismo osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost ove Internetske trgovine. Za više detalja pogledajte informacije o kolačićima.

Potvrđeno održavanje sedmog festivala vina WineOS

Potvrđeno održavanje sedmog festivala vina WineOS

Dana 28. i 29. siječnja održati će se sedmi po redu WineOS - sajam vina u dvorani Gradski vrt uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje su propisane od strane nacionalnog i lokalnog stožera Civilne zaštite. 

Usprkos nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji, Organizacijski odbor međunarodnog sajma vina, delicija i ugodnog življenja - WineOS donio je konačnu odluku kako će ovaj događaj, koji je već trebao biti organiziran prije točno godinu dana, ipak biti održan prema prvobitnom planu i programu. 

Jednako kao i prijašnjih godina, na sajmu će se prezentirati i kušati vina te održati razni interaktivni seminari za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, novinare i sve ljubitelje vina. Isto tako, biti će moguće sudjelovati na raznim edukativnim radionicama koje će predstaviti nesvakidašnje priče, ali i vina. U nastavku Vam donosimo program od ukupno osam radionica koje će se održati 28. i 29. siječnja od 14 do 21h:

Petak, 28. siječnja:

14,00 sati – Sauska – Mađarski vinski div s pokrićem

15,30 sati – Michael Gross – Austrijski vinski vunderkind koji svojim vinima donosi slavu Sloveniji

17,00 sati – Vinarija Josić – Hrvatska Baranja uzvraća Villanyju, i mi cabernet franc za utrku imamo

18,30 sati – Luka Krajančić – Velika vertikala Intrade, najznačajnijeg bijelog vina Dalmacije

Subota, 29. siječnja:

14,00 sati – Vlado Krauthaker – Čudesni svijet graševine

15,30 sati – Vinarija Grabovac – Modro jezero Riserva, dalmatinski „superzagorac“

17,00 sati – Božo Aleksandrović – Rodoslov, ponajbolje vino Srbije

18,30 sati – Josip Brkić – Good Bye, Limousine!

Također, uoči sajma vina 27. siječnja održati će se i gala večera pod nazivom Slavonija na tanjuru i u čaši s početkom u 19:30h u Hotelu Waldinger.

U nastavku Vam donosimo šest slijedova koje će predstaviti Goran Kočiš - kuharski genijalac porijeklom iz Slatine koji je gradu Zagrebu i restoranu Noel osigurao prvu, i još uvijek jedinu, Michelinovu zvjezdicu. S obzirom da je Goran odlučio skrenuti pozornost na staze kojima treba kročiti slavonska kuhinja, svi sastojci dolaze upravo iz Slavonije, a svako jelo prate vina iz svih slavonskih vinogorja koja potpisuju vinari udruge Graševina Croatica.

Sljedovi jela i vina:

  • Torchon od pačje jetre/brioche/crni orah
    Krauthaker Mitrovac 2020
  • Rižoto cikla/plavi sir
    Vina Belje, Goldberg Graševina 2020
  • Som/holandaise/crna svinja
    Iločki podrumi, Traminac Principovac 2019
  • Kunić raviol/peršin
    Apolitico, Anđeo s greškom 2020
  • Jelen/crveno zelje/kesten
    Kalazić, Cabernet sauvignon 2012
  • Taške/šljiva/kajmak
    Erdutski vinogradi, Traminac Ledena berba 2012

U dvoranu će se moći ući isključivo uz predočenje važeće COVID – potvrde ili negativnog testa. Također, posjetitelji će na ulazu moći unajmiti festivalsku čašu. Sve ostale informacije možete pronaći na službenoj Facebook stranici WineOS vinskog festivala. Uzdravlje!

Povezani članci
  1. Ispunjena velika očekivanja na 4. WineOS-u

    Ispunjena velika očekivanja na 4. WineOS-u

  2. WineOS 5 u siječnju 2019.

    WineOS 5 u siječnju 2019.

  3. WineOS 5: Radionice - petak

    WineOS 5: Radionice - petak

  4. WineOS 5: Radionice - subota

    WineOS 5: Radionice - subota