Koristimo kolačiće kako bismo osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost ove Internetske trgovine. Za više detalja pogledajte informacije o kolačićima.

Predstavljanje projekta Meandriranje vinskom kulturom

Predstavljanje projekta Meandriranje vinskom kulturom

Predstavljanje projekta Meandriranje vinskom kulturom

Predstavljanje projekta Meandriranje vinskom kulturom

Kreativna riznica popularizacijski je simpozij znanstvenika i praktičara okupljenih oko milenijske uloge kreativne industrije. Javno otvoren izlagačima i posjetiteljima u službi je društveno odgovornog udruživanja kulturnih i gospodarskih učinaka. Tema ovogodišnje Kreativne riznice je Meandrirana kreativnost, a cijeli događaj svečano započinje u srijedu, 21.04. na Svjetski dan inovativnosti i kreativnosti.

Uz broje panele s raznim izlagačima na ovogodišnjoj Kreativnoj riznici moći ćete saznati i zanimljive detalje o novom projektu pod nazivom Meandriranje vinskom kulturom. Predstavljanje projekta započinje istoga dana s početkom u 20:00 sati, a moći ćete ga pratiti uživo putem prijenosa na društvenim mrežama kao što su Facebook i YouTube.

Ekonomija vinske kulture razlikuje se s obzirom na prirodne odlike, kulturnu tradiciju i gospodarsku povezanost određenog područja. Vinska kultura svoju tradiciju započinje na antičkim simpozijima te ju uspješno prenosi na suvremena društvena okupljanja. O poslovnim iskustvima razgovarat će stručnjaci iz područja vinske kulture te će se prigodno čitati ulomci iz Filozofije vina Bele Hamvasa. U kreiranju vinskog projekta sudjeluju različiti stručnjaci kao i veći broj kreativaca iz sektora kreativne industrije o kojima možete saznati nešto više u nastavku.

Vinko Ručević zajedno sa suprugom Tanjom suvlasnik je vinoteke Vinite. Obiteljski posao star deset godina nedavno je proširio i na vođenje i organizaciju rada i poslovanja hotela Lug u Baranji. Kroz svoju tvrtku blisko surađuje s vinarima hrvatskih vinogradskih regija. Dodatno se obrazovao kroz Akademiju vina kao i kroz sommelierske tečajeve Hrvatskog sommelier kluba u kojem je donedavno obnašao funkciju člana Izvršnog odbora. Uz sve poslovne obaveze posebno ističe ljubav prema glazbi te vlasništvo jedne poveće fonoteke.

Ivan Grgić mladi je osječki poduzetnih i kreativac, vlasnik Kreativne agencije Adverta, prepoznatljive po svojim projektima In da Sofa i Urban fest Osijek. Kad ne planira događaje, planinari, vozi bicikl, kuha te degustira vina i kraft piva.

Antun Biloš izvanredni je profesor na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku gdje se istraživački najviše bavi digitalnim marketingom, e-trgovinom i internetskim informacijskim prostorom. Sustavno je analitičan u provođenju svih akademskih i poslovnih aktivnosti, ali vrlo osjetljiv na detalje. Fasciniran internetom od 1997.

Željko Garmaz u Osijeku, gdje živi od 2006. godine, 2011. godine pokrenuo blog Vinske priče – www.vinskeprice.com , koje su mu poslužile kao temelj za pisanje, tiskanje i objavljivanje čitave serije knjiga o vinarima regije. Velika izdavačka kuća Gourmand uvrstila je knjigu Vinske priče Bosna i Hercegovina među četiri najbolje svjetske knjige o vinu, a pobjednik će biti objelodanjen u lipnju u Parizu. U suradnji s Vinkom Ručevićem radi na organizaciji WineOs, a 2019. godine pokrenuo je u Iloku Festival treminca.

Pozivamo Vas da sudjelujete u predstavljanju projekta te tako prvi saznate sve zanimljive detalje. Vidimo se!