Koristimo kolačiće kako bismo osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost ove Internetske trgovine. Za više detalja pogledajte informacije o kolačićima.

Šesto izdanje WineOS-a ponovno nadmašilo sva očekivanja

Šesto izdanje WineOS-a ponovno nadmašilo sva očekivanja

Šesto izdanje WineOS-a ponovno nadmašilo sva očekivanja

Šesto izdanje WineOS-a ponovno nadmašilo sva očekivanja

Tijekom dva festivalska dana, u petak 10. i subotu 11. siječnja, približno 2800 ljudi je posjetilo dvoranu Gradski vrt u kojoj je održano šesto izdanje festivala vina, delicija i ugodnog življenja WineOS, a prema prvim reakcijama možemo zaključiti kako su očekivanja zadovoljena među svima koji su na bilo koji način sudjelovali u središnjoj vinskoj manifestaciji istoka Hrvatske.

Kako je i bilo najavljeno, posjetitelji su imali priliku uživati u kušanju proizvoda više od 110 izlagača. U prvom su redu to bila vina, a niti ove godine nisu izostale razne delicije, slastice, piva kao ni žestoka pića. Osim izložbenog dijela, brojni su se gosti odlučili uključiti i u dodatni program. Naglasak je bio na proizvođačima s istoka Hrvatske koji su se, dakako, predstavili u najboljem izdanju, a brojni su gosti iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Srbije i Makedonije bili pitki mamac za sve posjetitelje.

Vinske radionice, ponovno u “režiji” novinara i pisca Željka Garmaza, nisu mogle smjestiti sve zainteresirane. Oni koji su si pak uspjeli osigurati mjesta, imali su prigodu upoznati žive legende vinarstva, prije svih probati premijerna vina, ali i rijetke arhivske primjerke, kušati vina uz kamenice, čuti neponovljive životne priče proizvođača te naučiti i spoznati mnogo zanimljivih činjenica i slatkih, sitnih detalja. Kao pun su se pogodak pokazale i dvije pivske radionice udruge Panonski pivarski sindikat koje su također bile izvrsno popunjene te su i ljubitelje piva privukle na vinsku manifestaciju.

Publika je mogla uživati i u dvodnevnom kulinarskom spektaklu tijekom kojeg su četiri vrhunska kuhara pokazala svoje umijeće.Saša Vojnović, Tomislav Špiček, Marinko Rotim i Tomica Đukić svojim su znanjem i izvrsnim jelima istinski razveselili posjetitelje WineOS-a. Posjetitelji su pozorno pratili što rade i kako kuhaju vrhunski profesionalci, čuli su i pregršt dobrih savjeta za sve one koji vole kuhati u svojim domovima, a na kraju su bili nagrađeni slasnim zalogajima.

Rijetko koji događaj u Osijeku izaziva toliku pozornost medija.Ove nas je godine posjetilo čak 130 novinara iz preko 60 redakcija, a među njima je bio zavidan broj najcjenjenijih enoloških i gastronomskih autora naše regije te mnogo medijskih djelatnika iz inozemstva.

Na posljetku, zahvaljujemo se suorganizatoru, udruzi Dekanter te svima koju su podržali ovo izdanje WineOs-a; Osječko – baranjskoj županiji, Gradu Osijeku, turističkoj zajednici županije i grada, Osječkom sajmu, Hrvatskoj gospodarskoj komori, udruzi proizvođača Graševina Croatica te brojnim partnerima i sponzorima koji su omogućili Osječanima kao i drugim gostima vikend za pamćenje.

Posebno hvala i svima Vama koji ste nas posjetili prošlog vikenda jer bez Vas ovaj cijeli festival niti ne bi imao smisla - vidimo se 2021. na sedmom izdanju WineOS-a uz obećanje da ćemo ponovno uložiti puno vremena i truda kako bi i nakon njega ponovno svi bili zadovoljni.

Povezani članci
 1. Ispunjena velika očekivanja na 4. WineOS-u

  Ispunjena velika očekivanja na 4. WineOS-u

 2. Vinoteka Vinita na Večeri vina i umjetnosti

  Vinoteka Vinita na Večeri vina i umjetnosti

 3. Najava degustacije Magnus Magnum

  Najava degustacije Magnus Magnum

 4. Autohtone sorte i vina Hrvatske

  Autohtone sorte i vina Hrvatske