Koristimo kolačiće kako bismo osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost ove Internetske trgovine. Za više detalja pogledajte informacije o kolačićima.

Uskršnja preporuka vina Kutjevo

Uskršnja preporuka vina Kutjevo

Uz značajnu duhovnu komponentu blagdana Uskrsa, tradicija obično nalaže bogatu trpezu i užitak u hrani uz koju sugeriramo 3 vina vinarije Kutjevo. Predložena vina sljubljuju se s uskršnjim jelima i dolaze s prigodnim blagdanskim cijenama.

Uskršnja trpeza u svojoj šarolikoj lepezi, posebice u kontinetalnoj Hrvatskoj, najčešće gurmanski fokus stavlja na kuhanu ili pečenu šunku, kuhana jaja i razne salate među kojima dominira francuska te mladi luk i različite sireve. Osim hladnih narezaka, često se uživa u mesnim pečenjima i štrucama koje prati svježe proljetno povrće.

Uz navedena uskršnja jela izdvojili smo 3 vina u suradnji s vinarijom Kutjevo: 2 graševine i pinot crni. Za početak izdvajamo svježu graševinu iz vrhunske kategorije Kutjevo Graševina 2017 koju krasi izuzetna pitkost, a najbolje će se sljubiti uz laganije šunke i prigodne proljetne salate. Lakoću okusa upotpunjuje fina mineralnost tipična za kutjevačke graševine.

Za one koji preferiraju nešto snažnije okuse dimljene šunke, mesna pečenja od janjetine, teletine ili puretine, pikantnije note i aromatičnije sireve - izvajamo 2 vina linije De Gotho. Kutjevo De Gotho Graševina 2015 kompleksnija je graševina kasne berbe u suhoj izvedbi, sa suptilnim dodirom drveta koji ima zahvaliti odležavanju u barrique bačvicama i izvrsno će pratiti spektar hladnih narezaka. Za mesna pečenja i štruce preporuka je Kutjevo De Gotho Pinot crni 2012 kao harmoničan i zaokružen pinot crni, fine voćnosti i srednjeg tijela.

Svakako provjerite prigodne cijene navedenih vina te uživajte u sljubljivanju omiljenih uskršnjih specijaliteta i izvrsnih vina. Uzdravlje!

Povezani proizvodi

Povezani članci
 1. Upoznavanje graševine - 1. dio

  Upoznavanje graševine - 1. dio

 2. Najbolje vino uz slavonski kulen

  Najbolje vino uz slavonski kulen

 3. 10% popusta + otvarač na poklon

  10% popusta + otvarač na poklon

 4. 10 zlatnih medalja na Decanteru 2018.

  10 zlatnih medalja na Decanteru 2018.