Uspješno održan osmi po redu festival vina - WineOS 2023

Uspješno održan osmi po redu festival vina - WineOS 2023

U prošli petak i subotu, točnije 13. i 14. siječnja 2023. godine održan je osmi po redu festival vina, delicija i ugodnog življenja - WineOS. I ove godine, sajam je uspješno sačuvao, ali i dodatno učvrstio status jednog od najvažnijeg vinskog događaja širom Hrvatske.

Ono što ovaj sajam čini jedinstvenim je atraktivan sadržaj koji isti nudi, točnije zanimljive ponude raznih izlagača koji svake godine iznova dolaze u Osijek zbog susretljivog termina i lokacije. Dodatno, tu su i zanimljive te dinamične radionice koje zahvaljujući stručnim znanjima i uloženom trudu Željka Garmaza uvijek su  interesantne i specifične.

Ovogodišnji WineOS bio je ujedno i najveći u povijesti organiziranja ovoga događaja. Naime, okupilo se više od 115 vinara, proizvođača žestokih pića, slastica i suhomesnatih proizvoda iz  Hrvatske, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine. Tijekom oba dana trajanja festivala vina i tri dana radionica, dvoranu Gradski vrtu posjetilo je oko 3500 ljudi. Brojni izlagači, posjetitelji, sudionici poslovnog svijeta, novinari, kao i svi ostali koji su uložili puno truda i vremena kako bi ovaj događaj još jednom osigurao najbolje iskustvo svim posjetiteljima, dodali su posebnu vrijednost festivalu. 

WineOS 8

U oko 3000 čaša raznih posjetitelja isprobano je više od 500 različitih vina i žestokih pića, dok su sudionici radionica imali mogućnost kušati oko 80 različitih vina. Da je ovogodišnji WineOS nadmašio sva očekivanja, govori nam i činjenica kako se ispred svakog izlagačkog mjesta stvarala gužva kao i ispred glavne pozornice koja je bila središte gastronomskog umijeća. Svoje kulinarske vještine i sposobnosti demonstrirali su chef Saša Vojnović iz restorana hotela Lug, chef Nebojša Rajković iz restorana Čingi Lingi čarda te gastronomski edukator iz Splita Željko Neven Bremec.

WineOS kao najveći vinski događaj u Hrvatskoj i regiji svakako prirodaje gradu Osijeku značajnu prepoznatljivost u vidu atraktivne turističke vinske destinacije, grada hedonizma i dobre hrane te odredište koje će gosti vrlo rado posjećivati iznova svake godine. Nestrpljivo iščekujemo iduću godinu koja nam donosi novi WineOS. Uzdravlje!