Koristimo kolačiće kako bismo osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost ove Internetske trgovine. Za više detalja pogledajte informacije o kolačićima.

Uživanje u vinu za vrijeme izolacije

Uživanje u vinu za vrijeme izolacije

U vrlo kratko vrijeme, naš se svijet okrenuo naglavačke. Zabranjena su javna okupljanja, razna događanja su odgođena, zatvoreni su restorani i kafići, a čak samo se morali odreći i tako uobičajene aktivnosti kao što je okupljanje s prijateljima. Zbog svih ovih zabrana koje nam govore da se društveno distanciramo niti jedna se društvena aktivnost ne može uzeti zdravo za gotovo, a ima li društvenije aktivnosti od pijenja vina?

Vrijeme koje provodimo u izolaciji nikako ne smije biti razlog zbog kojega naš uobičajeni život staje, a pogotovo ne smije biti razlog zbog kojeg prestajemo uživati u životu. Za mnoge od nas uživanje u dobroj čaši vina predstavlja upravo taj životni užitak, a dijeljenje boce u dobrom društvu samo produbljuje taj užitak.

Nažalost, u ovim će se trenutcima mnogi od nas naći u svojim domovima potpuno sami, bez ikoga s kime bi mogli podijelili butelju. Ispijanje se vina u takvim situacijama često povezuje s depresijom ili alkoholizmom, no uvjeravamo Vas kako je ispijanje vina dok ste sami potpuno normalna stvar. Jedina čudna stvar u svemu ovome je upravo situacija u kojoj se nalazimo, a ispijanje vrhunske čaše vina u skladnoj kombinaciji s jelom jedino može biti bijeg od tog čudnog. Iako ne možete biti u društvu, uz dobru čašu vina uvijek možete biti u dobrom društvu sa samim sobom!

Dakako, u svakom trenutku na umu moramo imati i potencijalne opasnosti neumjerene konzumacije alkoholnih pića te Vas upravo iz tog razloga želimo podjsetiti na odgovorno pijenje. Ako je butelja otvorena, ne znači da se odmah mora i ispiti. Što onda učiniti s ostatkom vina? Zatvorite ga originalnim ili specijaliziranim čepom i čuvajte na hladnom i tamnom mjestu (hladnjak je obično dobra opcija). Dobra vina mogu obično mogu sačuvati svoje karakteristike do tjedan dana, a izvrsna se čak mogu i poboljšati te pokazati neke nova zanimljivija obilježja, teške za uočiti kada se butelja tek otvori.

Kako je naša briga da se na Vašem stolu i u Vašoj ruci pronađu upravo savršena vina za svaku situaciju, za Vas smo pripremili 4 etikete koje možemo preporučiti u ovim tenutcima. Vina koja se mogu savršeno kombinirati, koja mogu stajati i zbog kojih ćete moći nastaviti uživati!

Zdjelarević Nagual bijeli Grand Cuvée 2013

Ova odležana bijela kupaža chardonnaya i sauvignona bijelog je prema mnogim vinskim kritičarima najbolji uradak vinarije Zdjelarević, a i sam autor vina za nju kaže kako mu je ovo djelo jedno od najdražih. Snažno je i uvjerljivo vino koje fino balansira eleganciju sauvignon blanca te pitku moć chardonnaya odležanog u drvetu. Jasna struktura ove etikete ukazuje na dug životni vijek pred ovim vinom te kako će s vremenom postati sve bolje. Preporučujemo ga servirati uz obavezno otakanje barem dva sata ranije te kao idealnu pratnju tjesteninama s umacima, kompleksnim mesnim jelima ili zrelim odležanim ovčjim sirevima i sirevima s plijesni.

Mihalj Merlot 2011

Vino je duboke rubinskicrvene boje, dominantnih voćnih mirisa, primarno crnog bobičastog voća, zatim začina, kože i čokolade. Na nepcu je iznimno meko, zaobljeno, gotovo baršunasto uz elegantnu taničnost, vrlo skladno te srednje jačeg tijela. S obzirom na godište berbe i organoleptička svojstva, djeluje kao da je upravo u vrhuncu svoj razvojnog potencijala, a upravo zato ga preporučujemo kao pravo vino za uživanje. Sljubiti se može uz odreske od crvenog mesa ili masnije plave ribe te zrelije sireve. Također, ovo vino možete uživati i uz tamne čokolade s visokim udjelom kakaovca.

Spektakularna crvena kupaža zweigelta, crnog pinota, frankovke i cabernet sauvignona jasnog autorskog potpisa iznimnog vinara. Mnogi za ovo vino kažu kako je čista simfonija o kojem su se pisali hvalospjevi na temelju nekoliko kapljica. Dobiveno je od najboljeg grožđa odabranih bobica kasne berbe. Fantastične je voćnosti koja izvire na nosu pa se seli na nepce, kompleksno, punog tijela, meko, zaobljeno i harmonično. Preporučujemo ga poslužiti uz specijalitete od peradi poput dimljenih pačjih prsa.

Süber Sibernet 2015

Sibernet je slatko aromatizirano crveno vino na bazi cabernet sauvignona koji je njegovan u barrique bačvi uz dodatak rakije od višnje te začina kao što su anis, borovnica, cimet, klinčići, vanilija i papar u zrnu.. Ovaj vinski iskorak u vinariji doživljavaju kao istraživanje mogućnosti svog aduta iz crvenog sortimenta. Za njega je sam kreator vina rekao: "Ne bih želio da ljudi Sibernet sada shvate kao Božićno vino. Sibernet je aromatizirano slatko vino za meditaciju tijekom cijele godine. Znate ono – utočite si decilitar vina, sjednite u fotelju, zapalite cigaru i – uživajte!", a upravo iz tog razloga, ne postoji vino koje Vam možemo više preporučiti za situaciju u kojoj se nalazimo. 

Povezani proizvodi

Povezani članci
 1. Pet novih vinara u ponudi e-vinoteke Vinite

  Pet novih vinara u ponudi e-vinoteke Vinite

 2. Novi vinari u ponudi: Istra i Dalmacija

  Novi vinari u ponudi: Istra i Dalmacija

 3. 7 odabranih vina s akcijskim cijenama

  7 odabranih vina s akcijskim cijenama

 4. Degustacija vina vinarije Siber

  Degustacija vina vinarije Siber