Koristimo kolačiće kako bismo osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost ove Internetske trgovine. Za više detalja pogledajte informacije o kolačićima.

Vinitina raznolika ponuda obogaćena za 9 noviteta

Vinitina raznolika ponuda obogaćena za 9 noviteta

Izvrsna i raznolika ponude vinoteke bogatija je za čak 9 novih etiketa. Svaka od odabranih etiketa na svoj osobit način predstavlja vinara i vinogorje iz kojeg dolazi. U nastavku možete pročitati nešto više o našim novitetima i izabrati svog favorita.

Vinarija Apolitico svoju ponudu upotpunila je s 4 nova vina. Ukoliko ste ljubitelj kompleksnog, suhog vina u kojemu je alkohol nenametljiv, a dok s druge strane dominiraju voćne aroma u kojoj se posebno izdvajaju neobični mirisi poput maslaca onda je Apolitico Maestoso 2020 neobično odlična etiketa za Vas. No, ako više preferirate ozbiljnu kupažu u kojoj je vino harmonično s vješto izbalansiranom voćnosti, vinskom slasti i ugodnim kiselinama, onda će Apolitico Čaruga 2020, kao kupaža bordoškog stila, biti zasigurno vaš sljedeći favorit. Apolitico Anđeo s greškom (crveno vino) 2020 je također svježa kupaža koja je vrlo pitka, harmonična s mekanim kiselinama te koja ima izraženu voćnu aromu crvenog voća. Isto tako, Apolitico Anđeo s greškom (bijelo vino) 2020 predstavlja suhi spoj 90% graševine i 10% chardonnaya koji s laganim završetkom ostavlja ugodne i osvježavajuće tragove kiseline u ustima.

Vinarija Belje je za svoje vjerne kupce, ali i one koji će to vrlo brzo postati, predstavila svoja 2 nova pjenušca. Belje La Belle Perla Special Edition gazirano je pjenušavo vino proizvedeno dodatkom CO2. Ovaj pjenušac ima obilježje Sec stila, a upravo je ono izraz koji se koristi za pjenušavo vino koje ima između 17 i 32 grama sladora po litri. Belje Pjenušac Grand Premium Brut je pjenušavo vino proizvedeno Charmat metodom vrenja u tankovima. Ovaj pjenušac je, u odnosu na prethodni, pak brut stila, a upravo je taj stil jedan od najtraženijih u svijetu. Također, pjenušac je specifičan po zanimljivom perlanju svojih mnogobrojnih sitnih mjehurića.

Uz već spomenute vinarije, vinarija Antunović  je također predstavila svoju novu etiketu pod nazivom - Antunović Graševina Tradition 2017. Graševina naziva Tradition je nasljednica Graševine Premium. I dalje je to odležana graševina, ali s znatno više suptilnosti u cijelom organoleptičkom spektru sa finim dodirom drveta koji povećava vrijednost sorte. 

Kao što graševina vinarije Buhač već nekoliko berbi unazad dolazi i u posebnoj etiketi koja nosi ime položaja Liska, istoj se diferencijaciji pridružio i merlot, i to baš merlot koji je unatrag desetak godina probudio znatiželju vinske javnosti. U iznimno privlačnom aromatskom spektru vina Buhač Merlot Liska 2019 dominira crno bobičasto voće, ponajprije kupina i crni ribiz uz pozadinski dodir njegovanja u drvetu kroz vaniliju, malo dima i začina. Ovo vino je toplo, meko i zaobljeno.

Za kraj, došao je red predstaviti i rijetki monosortni biser iz lepeze vinskih sorti koje uzgaja vinarija Krauthaker. Riječ je o osvježavajućem, harmoničnom i pitkom vinu - Krauthaker Žerjavina 2019. Na nosu dominiraju bijelo cvijeće i bazga, na kratko gotovo da asocira na bijeli sauvignon, a potom izviru voćne arome te decentna mineralnost.

Iznimno je teško među svim novitetima izdvojiti jedno vino za posebnu preporuku. Iz tog razloga naša je iskrena preporuka da isprobate sva te sami odlučite u kojim vinskim kapljicama ćete ipak najviše uživati. Uzdravlje!

Povezani proizvodi

Povezani članci
 1. Nova vina Maximo linije iz Kutjeva

  Nova vina Maximo linije iz Kutjeva

 2. Bilješke kušanja: Degustacija vinarije Perak

  Bilješke kušanja: Degustacija vinarije Perak

 3. Promocija i degustacija vina i pjenušaca Josipović

  Promocija i degustacija vina i pjenušaca Josipović

 4. Degustacija vina vinarije Siber

  Degustacija vina vinarije Siber