Koristimo kolačiće kako bismo osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost ove Internetske trgovine. Za više detalja pogledajte informacije o kolačićima.

Vinske priče u Vinoteci Vinita: Krunoslav Sontacchi

Vinske priče u Vinoteci Vinita: Krunoslav Sontacchi

Nakon što smo proljetos uz nazočnost vinara predstavili vinarije Volarević, Tri međe i oblak, Apolitico, Zure, Buhač, Fakin, Krauthaker, Jagunić, Kalazić, Josić i Siber, u četvrtak, 29. rujna, krećemo s novim programom koji otvara Krunoslav Sontacchi iz Kutjeva - najveći srcolomac Zlatne doline, inženjer građevinarstva i uvjereni prirodnjak koji odnedavno na etiketama svojih vinskih uradaka ponosno nosi ekološke markice.

Krunoslav će predstaviti svoja dva Pet Nata koja jedini proizvodi istočno od Zagreba, a premijerno će se pohvaliti novim Superslavom - kupažom čak sedam bijelih sorata koja nikada ne izađe na tržište jer ju odmah u potpunosti otkupi neki restoran.
 
Od Krunoslava ćemo čuti zašto je svoja vina u početku reklamirao na sajmovima erotike i zašto je odbio očev prijedlog da Superslav nazovu – Picokret. Za Krunoslava Sontacchija znalci tvrde da je najveća nada na hrvatskoj vinskoj sceni. U svakom slučaju najveći je vinski fanatik.
 
Vina koja ćemo degustirati:
• Tomaso Pet Nat 2022
• Tomaso Pet Nat 2021
• Rajnski rizling 2021
• Graševina 2014
• Pinot crni 2019
• Pinot crni 2018
• Cabernet franc 2018
• Superslav 2019

Uz vrhunska vina, poslužit ćemo i ukusne zalogaje koje će pripremiti chef restorana hotela Lug - Saša Vojnović. Za degustaciju je dostupno 30 ulaznica po cijeni od 150 kn. Svoje mjesto rezervirajte putem e-maila: info@vinoteka-vinita.hr, pozivom na broj: 031 283 434 ili porukom u Inbox. Vidimo se! 

 

Povezani članci
 1. Upoznavanje graševine - 1. dio

  Upoznavanje graševine - 1. dio

 2. Novo izdanje e-vinoteke Vinite

  Novo izdanje e-vinoteke Vinite

 3. Najbolje vino uz slavonski kulen

  Najbolje vino uz slavonski kulen

 4. Uskršnja preporuka vina Kutjevo

  Uskršnja preporuka vina Kutjevo