Vinske priče u Vinoteci Vinita: Krunoslav Sontacchi

Vinske priče u Vinoteci Vinita: Krunoslav Sontacchi

Nakon što smo proljetos uz nazočnost vinara predstavili vinarije Volarević, Tri međe i oblak, Apolitico, Zure, Buhač, Fakin, Krauthaker, Jagunić, Kalazić, Josić i Siber, u četvrtak, 29. rujna, krećemo s novim programom koji otvara Krunoslav Sontacchi iz Kutjeva - najveći srcolomac Zlatne doline, inženjer građevinarstva i uvjereni prirodnjak koji odnedavno na etiketama svojih vinskih uradaka ponosno nosi ekološke markice.

Krunoslav će predstaviti svoja dva Pet Nata koja jedini proizvodi istočno od Zagreba, a premijerno će se pohvaliti novim Superslavom - kupažom čak sedam bijelih sorata koja nikada ne izađe na tržište jer ju odmah u potpunosti otkupi neki restoran.
 
Od Krunoslava ćemo čuti zašto je svoja vina u početku reklamirao na sajmovima erotike i zašto je odbio očev prijedlog da Superslav nazovu – Picokret. Za Krunoslava Sontacchija znalci tvrde da je najveća nada na hrvatskoj vinskoj sceni. U svakom slučaju najveći je vinski fanatik.
 
Vina koja ćemo degustirati:
• Tomaso Pet Nat 2022
• Tomaso Pet Nat 2021
• Rajnski rizling 2021
• Graševina 2014
• Pinot crni 2019
• Pinot crni 2018
• Cabernet franc 2018
• Superslav 2019

Uz vrhunska vina, poslužit ćemo i ukusne zalogaje koje će pripremiti chef restorana hotela Lug - Saša Vojnović. Za degustaciju je dostupno 30 ulaznica po cijeni od 150 kn. Svoje mjesto rezervirajte putem e-maila: info@vinoteka-vinita.hr, pozivom na broj: 031 283 434 ili porukom u Inbox. Vidimo se! 

 

Povezani postovi
  1. Upoznavanje graševine - 1. dio Upoznavanje graševine - 1. dio Graševina je nedvojbeno najznačajnija vinska sorta Hrvatske, sa 24,7% ukupne površine sortimenta predstavlja vodeću hrvatsku sortu ispred malvazije istarske i plavca malog. Graševina je izrazito dominantna kontinentalna sorta koj
  2. Novo izdanje e-vinoteke Vinite Novo izdanje e-vinoteke Vinite Vinoteka Vinita ponosno predstavlja svoje potpuno novo digitalno izdanje. Fokus ponude i dalje je usmjeren na odabrane vinske etikete istočne kontinentalne Hrvatske, ali nova e-vinoteka na novoj platformi nudi potpuno novo korisničko iskustvo, nove f
  3. Najbolje vino uz slavonski kulen Najbolje vino uz slavonski kulen Sljubljivanje vina i hrane je sve samo ne lagano. Postoje osnovna pravila, no kada krenemo u razne kombinacije pojavljuju se brojni problemi. Karakter jela, odnosno začini i umaci, ono su što bi nas trebalo usmjeriti u traženju točno određenog vina k
  4. Uskršnja preporuka vina Kutjevo Uskršnja preporuka vina Kutjevo Uz značajnu duhovnu komponentu blagdana Uskrsa, tradicija obično nalaže bogatu trpezu i užitak u hrani uz koju sugeriramo 3 vina vinarije Kutjevo. Predložena vina sljubljuju se s uskršnjim jelima i dolaze s prigodnim blagdanskim cijenama.