Koristimo kolačiće kako bismo osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost ove Internetske trgovine. Za više detalja pogledajte informacije o kolačićima.

Vinske priče u Vinoteci Vinita: Marino Markežić Kabola

Vinske priče u Vinoteci Vinita: Marino Markežić Kabola

U najavi za gostovanje Marina Markežića bilo bi dovoljno napisati samo – Kabola. Jer, ovaj bivši ponajbolji istarski ugostitelj i od svoje vinske priče napravio je nešto najbolje što Istra nudi, a za što redovito dobiva i najveća svjetska priznanja.

Prije svega nekoliko dana iz Velike Britanije pristigla su čak dva priznanja: Luxury Awards u kategoriji Najbolja tvrtka za proizvodnju organskog vina 2022. i Prestige Awards u kategoriji Vinograd godine. 
 
Na ulaznim vratima kušaonice šepuri se plakat za film Čuvaj me s leđa (The Hitman's Bodyguard), holivudski blockbuster, koji je sniman upravo na njegovom imanju. A nije baš svakodnevica kad ti vinarijom šeću Samuel L. Jackson, Salma Hayek, Ryan Reynolds, Gary Oldman…
 
Kabola će ostati upamćen i kao prvi hrvatski vinar koji je na tržište pustio vino iz amfore, a na prvom svehrvatskom ocjenjivanju maceriranih bijelih vina, Amber Wines, održanom u rujnu u zagrebačkoj Esplanadi u sklopu projekta iVino, osvojio je nagrade za najbolje vino – Unica iz 2019., kao i za drugoplasirano – Amfora Malvazija iz 2019., i trećeplasirano – Muškat momjanski iz 2020. godine. 
 
Vina koja ćemo degustirati:
• Kabola Re
Malvazija 2021
• Malvazija Unica
• Malvazija Amfora
• Teran
• Teran Amfora
• Supremo
Muškat Momjanski Amfora
 
Uz vrhunska vina, poslužit ćemo i ukusne zalogaje koje će pripremiti chef restorana hotela Lug - Saša Vojnović. 
Za degustaciju je dostupno 30 ulaznica po cijeni od 150 kn. Svoje mjesto rezervirajte putem e-maila: info@vinoteka-vinita.hr, pozivom na broj: 031 283 434 ili porukom u Inbox. Vidimo se!

Povezani proizvodi

Povezani članci
 1. Boškinac, Galić i Kabola od sada u ponudi e-vinoteke

  Boškinac, Galić i Kabola od sada u ponudi e-vinoteke

 2. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Josip Volarević

  Vinske priče u Vinoteci Vinita: Josip Volarević

 3. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Tri međe i oblak

  Vinske priče u Vinoteci Vinita: Tri međe i oblak

 4. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Apolitico

  Vinske priče u Vinoteci Vinita: Apolitico