Vinske priče u Vinoteci Vinita: Marino Markežić Kabola

Vinske priče u Vinoteci Vinita: Marino Markežić Kabola

U najavi za gostovanje Marina Markežića bilo bi dovoljno napisati samo – Kabola. Jer, ovaj bivši ponajbolji istarski ugostitelj i od svoje vinske priče napravio je nešto najbolje što Istra nudi, a za što redovito dobiva i najveća svjetska priznanja.

Prije svega nekoliko dana iz Velike Britanije pristigla su čak dva priznanja: Luxury Awards u kategoriji Najbolja tvrtka za proizvodnju organskog vina 2022. i Prestige Awards u kategoriji Vinograd godine. 
 
Na ulaznim vratima kušaonice šepuri se plakat za film Čuvaj me s leđa (The Hitman's Bodyguard), holivudski blockbuster, koji je sniman upravo na njegovom imanju. A nije baš svakodnevica kad ti vinarijom šeću Samuel L. Jackson, Salma Hayek, Ryan Reynolds, Gary Oldman…
 
Kabola će ostati upamćen i kao prvi hrvatski vinar koji je na tržište pustio vino iz amfore, a na prvom svehrvatskom ocjenjivanju maceriranih bijelih vina, Amber Wines, održanom u rujnu u zagrebačkoj Esplanadi u sklopu projekta iVino, osvojio je nagrade za najbolje vino – Unica iz 2019., kao i za drugoplasirano – Amfora Malvazija iz 2019., i trećeplasirano – Muškat momjanski iz 2020. godine. 
 
Vina koja ćemo degustirati:
• Kabola Re
Malvazija 2021
• Malvazija Unica
• Malvazija Amfora
• Teran
• Teran Amfora
• Supremo
Muškat Momjanski Amfora
 
Uz vrhunska vina, poslužit ćemo i ukusne zalogaje koje će pripremiti chef restorana hotela Lug - Saša Vojnović. 
Za degustaciju je dostupno 30 ulaznica po cijeni od 150 kn. Svoje mjesto rezervirajte putem e-maila: info@vinoteka-vinita.hr, pozivom na broj: 031 283 434 ili porukom u Inbox. Vidimo se!
Povezani postovi
  1. Boškinac, Galić i Kabola od sada u ponudi e-vinoteke Boškinac, Galić i Kabola od sada u ponudi e-vinoteke Od početka rada vinoteke Vinite, fokus je uvijek bio na raznovrsnosti ponude kako bi svaki vinoljubac bio u mogućnosti pronaći nešto za sebe. Tako smo, već izvrsnu ponudu vina e-vinoteke, upotpunili sa vinima 3 nove vinarije: Boškinac, Galić i Kabola
  2. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Josip Volarević Vinske priče u Vinoteci Vinita: Josip Volarević Najveća zvijezda najmlađeg hrvatskog vinogorja, najobrazovaniji i najrazigraniji dalmatinski enolog, veliki eksperimentator, sveučilišni profesor na katedri jakih alkoholnih pića, revolucionar u vinogradu, čovjek kojemu je plavac mali – misija! 
  3. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Tri međe i oblak Vinske priče u Vinoteci Vinita: Tri međe i oblak Još uvijek nemate plan kako provesti četvrtak navečer? Ne brinite, potrudili smo se pretvoriti jednu običnu večer tijekom radnog tjedna u zabavnu i opuštajuću.
  4. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Apolitico Vinske priče u Vinoteci Vinita: Apolitico Novi radni tjedan, nova vinska priča u našoj Vinoteci. Ne pamtimo kada je neka vinarija svojim prvim vinima izazvala toliko pozitivnih reakcija javnosti kao što je to vješto pošlo za rukom Tomislavu Tolušiću i njegovom Apoliticu.
Povezano