Vinske priče u Vinoteci Vinita: Mladen Papak

Vinske priče u Vinoteci Vinita: Mladen Papak

Zvuči nevjerojatno, ali u Iloku (jednom od najvinarskijih hrvatskih gradova) postoji samo jedna vinarija koja je smještena u vinogradu.

Dok su sve druge vinarije su u gradu, ova vinarija nalazi se u samom vinogradu. Ta vinarija u vlasništvu je Mladena Papka, ponajboljeg iločkog vinara i jednog od enologa bez kojeg se ne može pisati suvremena povijest hrvatskog vinarstva.

S Mladenom se može danima pričati o vinu, a mi ćemo se na ovoj degustaciji fokusirati ponajviše na njegovu samostalnu vinsku karijeru započetu u, vjerojatno, najgoroj berbi u povijesti Iloka, 2014. godine. Pričat će Mladen, i to vrlo rado, zašto je svinjski papak na etiketama njegovih vina, kao i zašto je iz BiH zamoljen da na buteljama koje se tamo izvoze – makne taj papak. Otkrit će zašto je u tako kratkom vremenu od samo nekoliko godina proizveo kompletan spektar vina, od pjenušaca do ledenih berbi. Također će vam reći i kako je bilo nakon dugogodišnjeg direktorovanja u Iločkim podrumima dokazati se vinskoj javnosti da je ipak veliki vinski stručnjak, a ne samo poslovnjak koji vinarije vodi kroz Excel tablice.

Vina koja ćemo degustirati:
Pjenušac Radosh rosé 2014
• Graševina Radosh 2021
• Chardonnay Radosh 2021
• Rajnski rizling Radosh 2021
Traminac Rosamal 2015
• Frankovka 2018
• Cabernet sauvignon-Cabernet franc 2020
• Traminac ledeno vino 2016
 
Uz vrhunska vina, poslužit ćemo i ukusne zalogaje koje će pripremiti chef restorana hotela Lug - Saša Vojnović.
Za degustaciju je dostupno 30 ulaznica po cijeni od 150 kn. Svoje mjesto rezervirajte putem e-maila: info@vinoteka-vinita.hr, pozivom na broj: 031 283 434 ili porukom u Inbox. Vidimo se!
Povezani postovi
  1. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Josip Volarević Vinske priče u Vinoteci Vinita: Josip Volarević Najveća zvijezda najmlađeg hrvatskog vinogorja, najobrazovaniji i najrazigraniji dalmatinski enolog, veliki eksperimentator, sveučilišni profesor na katedri jakih alkoholnih pića, revolucionar u vinogradu, čovjek kojemu je plavac mali – misija! 
  2. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Tri međe i oblak Vinske priče u Vinoteci Vinita: Tri međe i oblak Još uvijek nemate plan kako provesti četvrtak navečer? Ne brinite, potrudili smo se pretvoriti jednu običnu večer tijekom radnog tjedna u zabavnu i opuštajuću.
  3. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Apolitico Vinske priče u Vinoteci Vinita: Apolitico Novi radni tjedan, nova vinska priča u našoj Vinoteci. Ne pamtimo kada je neka vinarija svojim prvim vinima izazvala toliko pozitivnih reakcija javnosti kao što je to vješto pošlo za rukom Tomislavu Tolušiću i njegovom Apoliticu.
  4. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Domagoj Buhač Vinske priče u Vinoteci Vinita: Domagoj Buhač Svi u gradu već dobro znaju da je četvrtkom osigurana zanimljiva i opuštajuća večer u našoj Viniti. Tako smo i nadolazećeg četvrtka za Vas priredili još jednu Vinsku priču. Vinarija Buhač mala je obiteljska vinarija s istoka Hrvatske, točnije iz grad
Povezano