Vinske priče u Vinoteci Vinita: Tomislav Bolfan - Vinska blues degustacija

Vinske priče u Vinoteci Vinita: Tomislav Bolfan - Vinska blues degustacija

Novi četvrtak, novi događaj, nova vinska priča, ali već svim dobro poznato vrijeme i mjesto. Pred nama je još jedan vinski četvrtak, a to u ovome slučaju znači samo jedno - spektakularna vinska blues degustacija.

Tomislav Bolfan ponajveći je zagorski vinar, a u Vinitu dolazi sa svojim prijateljem i glazbenikom, Tomislavom Golubanom, koji je čak četiri puta osvojio diskografsku nagradu Porin. Tri puta proglašavan je najboljim instrumentalistom na usnoj harmonici te je autor čak 10 studijskih albuma na kojima izvodi mješavinu zagorske glazbe i američkog bluesa. 
 
Tomislav Bolfan je uvjereni biodinamičar, vinar koji je prvi uopće u Hrvatskoj službeno certificiran kao 100-postotni ekološki proizvođač. Njegov rajnski rizling iz 2015. godine je remek djelo, a možda i ponajbolje bijelo vino u Hrvatskoj. Prvi je počeo proizvoditi, još prije deset godina, ulje od sjemenki grožđa, od Enjingija je kupio veliko stado red angusa koje koristi za proizvodnju prirodnog gnojiva, a vjerojatno je jedini Zagorac koji je u povijesti te regije uspio kupiti integralno 30 hektara zemljišta koje iza sebe ne vuče nikakav sudski rep.
 
Vina koja ćemo degustirati:
• Centurion Gold
• Centurio Silver
• Bolfan G
• Bolfan Riesling 2020
• Bolfan Sauvignon 2021
• Bolfan Muškat žuti
• Bolfan Pinot crni 2019
• Bolfan Cabernet sauvignon 2018
• Primus Cabernet sauvignon 2016
• Aromano 2017 – Pinot sivi
• Natura 2019 - traminac
• Primus Riesling 2015
 
Uz vrhunska vina, poslužit ćemo i ukusne zalogaje koje će pripremiti chef restorana hotela Lug - Saša Vojnović. Za degustaciju je dostupno 30 ulaznica po cijeni od 150 kn. Svoje mjesto rezervirajte putem e-maila: info@vinoteka-vinita.hr, pozivom na broj: 031 283 434 ili porukom u Inbox. Vidimo se!
Povezani postovi
  1. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Josip Volarević Vinske priče u Vinoteci Vinita: Josip Volarević Najveća zvijezda najmlađeg hrvatskog vinogorja, najobrazovaniji i najrazigraniji dalmatinski enolog, veliki eksperimentator, sveučilišni profesor na katedri jakih alkoholnih pića, revolucionar u vinogradu, čovjek kojemu je plavac mali – misija! 
  2. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Tri međe i oblak Vinske priče u Vinoteci Vinita: Tri međe i oblak Još uvijek nemate plan kako provesti četvrtak navečer? Ne brinite, potrudili smo se pretvoriti jednu običnu večer tijekom radnog tjedna u zabavnu i opuštajuću.
  3. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Apolitico Vinske priče u Vinoteci Vinita: Apolitico Novi radni tjedan, nova vinska priča u našoj Vinoteci. Ne pamtimo kada je neka vinarija svojim prvim vinima izazvala toliko pozitivnih reakcija javnosti kao što je to vješto pošlo za rukom Tomislavu Tolušiću i njegovom Apoliticu.
  4. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Domagoj Buhač Vinske priče u Vinoteci Vinita: Domagoj Buhač Svi u gradu već dobro znaju da je četvrtkom osigurana zanimljiva i opuštajuća večer u našoj Viniti. Tako smo i nadolazećeg četvrtka za Vas priredili još jednu Vinsku priču. Vinarija Buhač mala je obiteljska vinarija s istoka Hrvatske, točnije iz grad