Vinske priče u Vinoteci Vinita: Vinarija Galić (Kutjevo)

Vinske priče u Vinoteci Vinita: Vinarija Galić (Kutjevo)

I ovoga četvrtka u ugodnom ambijentu naše vinoteke donosimo Vam još jednu zanimljivu vinsku priču.

Na predstavljanju vinarije Galić kušat će se devet vina. Gospodin Josip Galić za sebe kaže da je među prvih devet vinara u Hrvatskoj, kupažu bijelih vina nazvao je Bijelo 9, crnih Crno 9, a devet sorti koje je smiješao u kupažama je držao na talogu devet mjeseci. Vina mu odležavaju u baricima, odnosno u bačvama od 225 litara, jer 2+2+5 daje devet.
 
Restoran na položaju Venje nazvao je Akademija graševine, jer obje riječi imaju po devet slova, a vinarija je (ne slučajno) svečano otvorena 9. studenog. Sva vozila u njegovom respektabilnom voznom parku na registracijskim oznakama imaju broj 9000, a i proizvodnja vina u suvremenoj hi-tech vinariji nipošto ne smije premašiti maksimalno zamišljenih 333.000 litara. Malo veće drvene bačve su kapaciteta 450, a ne 500 litara jer, pogađate, zbroj znamenki 4 i 5 je devet. Površina zgrade nove vinarije je 3330 četvornih metara, a ukupni kapacitet vinarije je 630.000 litara.
 
Vina koja ćemo degustirati:
Galić Grande Reserve Brut Nature 2016
Rose 2022
Sauvignon blanc 2021
Graševina 2021
Chardonnay 2018
Bijelo 9 2017
Pinot crni 2018
Crno 9 2017
Le Clos  2017
 
Uz vrhunska vina, poslužit ćemo i ukusne zalogaje koje će pripremiti chef restorana hotela Lug - Saša Vojnović. Za degustaciju je dostupno 30 ulaznica po cijeni od 150 kn. Svoje mjesto rezervirajte putem e-maila: info@vinoteka-vinita.hr, pozivom na broj: 031 283 434 ili porukom u Inbox. Vidimo se!
Povezani postovi
  1. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Josip Volarević Vinske priče u Vinoteci Vinita: Josip Volarević Najveća zvijezda najmlađeg hrvatskog vinogorja, najobrazovaniji i najrazigraniji dalmatinski enolog, veliki eksperimentator, sveučilišni profesor na katedri jakih alkoholnih pića, revolucionar u vinogradu, čovjek kojemu je plavac mali – misija! 
  2. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Tri međe i oblak Vinske priče u Vinoteci Vinita: Tri međe i oblak Još uvijek nemate plan kako provesti četvrtak navečer? Ne brinite, potrudili smo se pretvoriti jednu običnu večer tijekom radnog tjedna u zabavnu i opuštajuću.
  3. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Apolitico Vinske priče u Vinoteci Vinita: Apolitico Novi radni tjedan, nova vinska priča u našoj Vinoteci. Ne pamtimo kada je neka vinarija svojim prvim vinima izazvala toliko pozitivnih reakcija javnosti kao što je to vješto pošlo za rukom Tomislavu Tolušiću i njegovom Apoliticu.
  4. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Domagoj Buhač Vinske priče u Vinoteci Vinita: Domagoj Buhač Svi u gradu već dobro znaju da je četvrtkom osigurana zanimljiva i opuštajuća večer u našoj Viniti. Tako smo i nadolazećeg četvrtka za Vas priredili još jednu Vinsku priču. Vinarija Buhač mala je obiteljska vinarija s istoka Hrvatske, točnije iz grad
Povezano