Vinske priče u Vinoteci Vinita: Vinarija Kovačević, Irig/Fruška gora

Vinske priče u Vinoteci Vinita: Vinarija Kovačević, Irig/Fruška gora

I ovoga četvrtka u svojevrsnom stilu nastavljamo s našim Vinskim pričama, a na red je došla i vinarija Kovačević sa svojom posebnom pričom.

Miroslav Kovačević iz Iriga na Fruškoj gori svojevrsna je ikona vinske scene u Srbiji, a uz Božu Aleksandrovića i Miju Radovanovića, može ga se gledati i kao tamošnjeg vinskog patrijarha. Čovjek koji sve što dotakne, pretvara u zlato. Njegov restoran na Iriškom vencu svojevrsna je institucija, a to Miroslava „ne zadovoljava“ jer slijedi njegovo proširenje za impresivnih 2000 četvornih metara, kao i izgradnja hotelskog kompleksa koji će sadržavati i vinske kupke.
 
Ono što je Miroslav napravio sa prodajom chardonnaya zasigurno će se proučavati u udžbenicima, kako enološkim, tako i u marketinškim. Trenutno je u fazi potpunog preustroja i sadnje čak 200 hektara vinograda koji će kompletno biti s organskim certifikatima. Pionir je Srbije u proizvodnji pjenušaca, njegovi Chardonnay i Aurelius sastojci su svakog diplomatskog protokola, a oranžima se posvetio kao civilizacijskom vremeplovu kojim se vratio unatrag za nekoliko tisuća godina. 
 
Vina koja ćemo degustirati:
• Brut Pjenušac 2011
• Rajnski rizling 2021
• Sauvignon blanc 2021
• Chardonnay S edicija 2020
• Rajnski rizling Qvevri 2016
• Aurelius S edicija 2019
• Pinot crni R edicija 2016
 
Uz vrhunska vina, poslužit ćemo i ukusne zalogaje koje će pripremiti chef restorana hotela Lug - Saša Vojnović. Za degustaciju je dostupno 30 ulaznica po cijeni od 150 kn. Svoje mjesto rezervirajte putem e-maila: info@vinoteka-vinita.hr, pozivom na broj: 031 283 434 ili porukom u Inbox. Vidimo se!
Povezani postovi
  1. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Josip Volarević Vinske priče u Vinoteci Vinita: Josip Volarević Najveća zvijezda najmlađeg hrvatskog vinogorja, najobrazovaniji i najrazigraniji dalmatinski enolog, veliki eksperimentator, sveučilišni profesor na katedri jakih alkoholnih pića, revolucionar u vinogradu, čovjek kojemu je plavac mali – misija! 
  2. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Tri međe i oblak Vinske priče u Vinoteci Vinita: Tri međe i oblak Još uvijek nemate plan kako provesti četvrtak navečer? Ne brinite, potrudili smo se pretvoriti jednu običnu večer tijekom radnog tjedna u zabavnu i opuštajuću.
  3. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Apolitico Vinske priče u Vinoteci Vinita: Apolitico Novi radni tjedan, nova vinska priča u našoj Vinoteci. Ne pamtimo kada je neka vinarija svojim prvim vinima izazvala toliko pozitivnih reakcija javnosti kao što je to vješto pošlo za rukom Tomislavu Tolušiću i njegovom Apoliticu.
  4. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Domagoj Buhač Vinske priče u Vinoteci Vinita: Domagoj Buhač Svi u gradu već dobro znaju da je četvrtkom osigurana zanimljiva i opuštajuća večer u našoj Viniti. Tako smo i nadolazećeg četvrtka za Vas priredili još jednu Vinsku priču. Vinarija Buhač mala je obiteljska vinarija s istoka Hrvatske, točnije iz grad