Koristimo kolačiće kako bismo osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost ove Internetske trgovine. Za više detalja pogledajte informacije o kolačićima.

Vinske priče u Vinoteci Vinita: Vinarija Kovačević, Irig/Fruška gora

Vinske priče u Vinoteci Vinita: Vinarija Kovačević, Irig/Fruška gora

Vinske priče u Vinoteci Vinita: Vinarija Kovačević, Irig/Fruška gora

Vinske priče u Vinoteci Vinita: Vinarija Kovačević, Irig/Fruška gora

I ovoga četvrtka u svojevrsnom stilu nastavljamo s našim Vinskim pričama, a na red je došla i vinarija Kovačević sa svojom posebnom pričom.

Miroslav Kovačević iz Iriga na Fruškoj gori svojevrsna je ikona vinske scene u Srbiji, a uz Božu Aleksandrovića i Miju Radovanovića, može ga se gledati i kao tamošnjeg vinskog patrijarha. Čovjek koji sve što dotakne, pretvara u zlato. Njegov restoran na Iriškom vencu svojevrsna je institucija, a to Miroslava „ne zadovoljava“ jer slijedi njegovo proširenje za impresivnih 2000 četvornih metara, kao i izgradnja hotelskog kompleksa koji će sadržavati i vinske kupke.
 
Ono što je Miroslav napravio sa prodajom chardonnaya zasigurno će se proučavati u udžbenicima, kako enološkim, tako i u marketinškim. Trenutno je u fazi potpunog preustroja i sadnje čak 200 hektara vinograda koji će kompletno biti s organskim certifikatima. Pionir je Srbije u proizvodnji pjenušaca, njegovi Chardonnay i Aurelius sastojci su svakog diplomatskog protokola, a oranžima se posvetio kao civilizacijskom vremeplovu kojim se vratio unatrag za nekoliko tisuća godina. 
 
Vina koja ćemo degustirati:
• Brut Pjenušac 2011
• Rajnski rizling 2021
• Sauvignon blanc 2021
• Chardonnay S edicija 2020
• Rajnski rizling Qvevri 2016
• Aurelius S edicija 2019
• Pinot crni R edicija 2016
 
Uz vrhunska vina, poslužit ćemo i ukusne zalogaje koje će pripremiti chef restorana hotela Lug - Saša Vojnović. Za degustaciju je dostupno 30 ulaznica po cijeni od 150 kn. Svoje mjesto rezervirajte putem e-maila: info@vinoteka-vinita.hr, pozivom na broj: 031 283 434 ili porukom u Inbox. Vidimo se!
Povezani članci
 1. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Josip Volarević

  Vinske priče u Vinoteci Vinita: Josip Volarević

 2. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Tri međe i oblak

  Vinske priče u Vinoteci Vinita: Tri međe i oblak

 3. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Apolitico

  Vinske priče u Vinoteci Vinita: Apolitico

 4. Vinske priče u Vinoteci Vinita: Domagoj Buhač

  Vinske priče u Vinoteci Vinita: Domagoj Buhač