Koristimo kolačiće kako bismo osigurali bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost ove Internetske trgovine. Za više detalja pogledajte informacije o kolačićima.

WineOS 5: Radionice - subota

WineOS 5: Radionice - subota

Peti WineOS donosi pet vrhunskih vinskih radionica po danu festivala, odnosno deset radionica ukupno. provjerite koje vinske zvijezde dolaze u Osijek ove godine odnosno kakve bisere ćemo imati priliku kušati - i brzo rezervirajte svoje mjesto jer je broj ograničen, a interes iznimno velik.

 

Radionica: Zapjenjena graševina 

Subota, 12.01.2019., 12:30 

Otkako su se počeli proizvoditi pjenušci od graševine, a to nije bilo tako davno, vinski znalci su konačno dobili potvrdu da ta najpopularnija sorta u Hrvatskoj nije kraljica nego – carica hrvatskih vinograda! Danas se u čak sedam hrvatskih vinarija pjenušac proizvodi od čiste graševine, a u tri vinarije pjenušac se zove – Grasecco! O svojim iskustvima u proizvodnji pjenušca od graševine govorit će Davor Zdjelarević, difuzni vinar iz Zagreba, Miroslav Palinkaš iz vinarije Pavlomir iz Novog Vinodolskog, Goran Josipović iz vinarije Pjenušci i vina iz Požege, Ivan Marinclin iz Kutjeva d.d., Ivana Nemet iz PP Orahovice, Ivica Perak iz Vinarije Perak i Antonija Čeme iz Feravina.

Radionicu, koja počinje u subotu, 12. siječnja u 12:30 sati, moderirat će Željko Garmaz, vinski pisac i autor knjige Vinske priče Slavonije i Hrvatskog Podunavlja i Vinske priče Dalmacije.

  

Radionica: Čista priroda - vina bez kompromisa! 

Subota, 12.01.2019., 14:00 

U regiji je sve više vinara koji su se u potpunosti okrenuli organskoj proizvodnji vina. U nekim slučajevima se brutalno ide u ekstrem te se, primjerice, teran macerira 365 dana, a i u boce ide – bez imalo sumpora. O tom svom iskustvu pričat će Danijel Bastijančić iz vinarije Lunika u Istri, kao što će svoja iskustva s maceriranjem škrleta prenijeti Ivan Kosovec. Denis Bogoević Marušić će ispričati što je napravio da se njegov grk s Pelješca panegirično proglasi vinom godine, Bojan Baša iz Beograda će posvjedočiti vlastito iskustvo o beskompromisnom i u potpunosti prirodnom pristupu vinogradu na Fruškoj gori, a Aleksandar Todorović iz Ražnja će objasniti zašto ga svi u čudu gledaju zbog župljanke. Naravno, priču će pratiti sjajna vina vinara koji će osobno nazočiti radionici – Grk iz 2017. i Križ Plavac mali 2016,, Škrlet Selekcija iz 2011. i Škrlet Selekcija iz 2017. godine, Pinot sivi Jantar iz 2013. te Viaggio Lungho 2015. (malvazija) i Carbun 2015. (teran), kao i oranž malvasija Petra Crvika, proizvedena u samo 600 boca!

Radionicu, koja je po rasporedu u subotu u 14:00 sati, moderirat će Željko Garmaz, vinski pisac i autor knjiga Vinske priče Slavonije i Hrvatskog Podunavlja i Vinske priče Dalmacije.

  

Radionica: Velika vertikala čarobnog Mjesečara 

Subota, 12.01.2019., 15:30 

Josip Brkić, dobri čovjek iz Čitluka kojeg vinski znalci doživljavaju kao kultnog hercegovačkog vinara, još uvijek je jedini biodinamičar iz hercegovačkog krša. Njegov čarobni Mjesečar, koji se u najboljim godinama proizvede tek u nekoliko stotina butelja, prvi, a vjerojatno i posljednji put bit će moguće kušati na radionici na kojoj će biti predstavljena kompletna vertikala tog slavnog vina. Sretnicima koji požure i rezerviraju svoje mjesto Josip Brkić će osobno pričati o Mjesečaru iz 2016., 2015., 2012., 2011. i 2008. godine, a iznimnu čast svima koji dođu Josip će ukazati pružanjem mogućnosti da kušaju vrlo rijetki Crveni Mjesečar iz 2008. godine.

Radionicu, koja je na programu u subotu 12. siječnja u 15:30 sati, moderirat će Željko Garmaz, vinski pisac i autor knjiga Vinske priče Slavonije i Hrvatskog Podunavlja i Vinske priče Dalmacije.

  

Radionica: Biseri arhiva Iločkih podruma 

Subota, 12.01.2019., 17:00 

Vina Iločkih podruma posljednjih su godina najnagrađivanija hrvatska vina, a vinarija - najnagrađivanija hrvatska vinarija. Traminac ledena berba 2007. je u konkurenciji od 550.000 vina iz cijelog svijeta zauzeo 19. mjesto. Nakon tog uspjeha, taj traminac završio je u arhivi Iločkih podruma i veliki je privilegij uopće dobiti mogućnost kušati ga. Tu priliku će dobiti sretnici koji dođu na predstavljanje „bisera arhiva Iločkih podruma“, a uz proslavljenu ledenu berbu kušat će se i iznimno rijetki traminac iz 1982. te iz 1999. godine, kao i rajnski rizling iz 2006. i graševina iz 2008. godine. Ovo su događaji koji se ne smiju propustiti.

O vinima će u subotu, 12. siječnja u 17 sati, govoriti Vera Zima, glavna enologinja Iločkih podruma, a radionicu će moderirati Željko Garmaz, vinski pisac i autor knjige Vinske priče Slavonije i Hrvatskog Podunavlja i Vinske priče Dalmacije.

  

Radionica: Velika vertikala Dingača Vedrana Kiridžije 

Subota, 12.01.2019., 18:30 

Kad je Vedran Kiridžija nedavno u Zagrebu na festivalu Vinocom u Esplanadi ponudio na kušanje svoje čuvene Dingače stare i 20 godina, vinski kritičari su uzviknuli da je on hrvatski pandan vinarima iz Burgundije. U odnosu na Zagreb, Vedran će u Osijeku ponoviti samo dva vina, Tajano iz 2016. te Dingač iz iste godine, dok će popis preostalih Dingača biti u potpunosti drukčiji – Dingač iz 2013., 2007., 2002. i 1996. godine.

Veliki pelješki vinar, kojeg stručnjaci smatraju ponajboljim proizvođačem Dingača, osobno će predstaviti svoja vina, a radionicu, koja je po programu u subotu, 12. siječnja u 18:30 sati, moderirat će Željko Garmaz, vinski pisac i autor knjiga Vinske priče Slavonije i Hrvatskog Podunavlja i Vinske priče Dalmacije.

Za rezervacije radionica i sve dodatne informacije obratite se na e-mail wineos.festival@gmail.com ili na tel. 031/283-434.

  

Povezani članci
 1. Ispunjena velika očekivanja na 4. WineOS-u

  Ispunjena velika očekivanja na 4. WineOS-u

 2. Najbolje vino uz slavonski kulen

  Najbolje vino uz slavonski kulen

 3. Vinoteka Vinita na Večeri vina i umjetnosti

  Vinoteka Vinita na Večeri vina i umjetnosti

 4. Najava degustacije Magnus Magnum

  Najava degustacije Magnus Magnum